Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sajam knjiga

I pjesnik Abdulah Sidran dolazi na Profilov sajam knjiga

mračni predmet želja na sajmu knjiga
boris ščitar/pixell
13.05.2011.
u 13:57

Od 18. do 28. svibnja u velikoj Profilovoj knjižari u Bogovićevoj u Zagrebu održat će se Osmi sajam knjiga. Najavljeno je četrdesetak promocija sa stotinjak pisaca, kritičara...

I osmi put u velikoj Profilovoj knjižari u Bogovićevoj ulici u Zagrebu, bez državnog i gradskog novca, od 18. do 28. svibnja održat će se sajam knjiga. Sajam koji nudi popuste od sedamdesetak posto odustao je od dovođenja stranih pisaca, ako izuzmemo Abdulaha Sidrana, Kusturičinog scenarista i velikog bosanskog pjesnika koji će u Zagrebu predstaviti zbirku poezije “Partizansko groblje” koju je objavila Naklada Ljevak.

- Strane pisce prepuštamo desetom Festivalu europske kratke priče koji počinje odmah nakon sajma knjiga - kaže Profilov glavni urednik Drago Glamuzina. I najavljuje da će Profil prvog dana predstaviti dugoočekivani roman Luka Paljetka “Marin” inspiriran Marinom Držićem, koji je ovih dana u središtu ponovnog razbuktalog hrvatsko-srpskog literarnog rata. Paljetkov roman bit će objavljen u dva sveska jer ima više od tisuću stranica.

Profil objavljuje i novu knjigu Mirjane Krizmanić “U ljubavi i bez nje”. Tu je i autobiografska knjiga Roberta Perišića “Uvod u smiješni ples”, roman “Tajkun” Željane Giljanović o splitskom tajkunu koji postaje gospodar grada te “Četiri godišnja doba” Nikole Batušića.

Naklada Ljevak će na sajmu predstaviti i zbirku priča Miroslava Krleže “Hiljadu i jedna smrt” i novu knjigu vrhunskog autora Stanka Andrića “Zavičajna čitanka”. VBZ dolazi s provjerenim autorima kao što su Borivoj Radaković, Boris Dežulović, Marko Pogačar, Boris Perić...

Mozaik knjiga se drži Pavla Pavličića, Durieux predstavlja “Staljingrad” Željka Ivanjeka, Matica hrvatska dovodi Viktora Žmegača, a Plejada knjigu Josipa Kregara o politici i jedrenju. Kuća Menart objavljuje knjigu “Zvučni zid II - vinilne priče” urednika Arsena Oremovića koja će imati i glazbeno predstavljanje u Tvornici uz nastup umjetničkog benda Mračni predmet želja čiji se CD nalazi kao bonus knjige. U The Regent Esplanadi na predstavljanju knjige Lejle Kažinić Kreho specijalitete će spravljati chef Jeffrey Vella. Nije zaboravljen ni skori gost Hrvatske, papa Benedikt XVI. čiju će knjigu predstaviti Kršćanska sadašnjost.

Komentara 6

AU
autoritet
16:06 13.05.2011.

Je li to isti onaj Abdulah Sidran koji je tražio zabranu hrvatskog jezika u Sarajevu nazvavši ga \"ustaškim\"?

MA
manoxxl
10:53 14.05.2011.

Da ,da isti taj kojega mi danas ugošćujemo kao demokratski opredjeljenog čovjeka, a zapravo je obični jugosnostalgičarski fašista koji mrzi sve one koji su rušili državu koju je on volio cjenio i u kojoj je bio \"faca\".

BK
B Kosa
16:24 14.05.2011.

Abdulah sidran zivi komunist.Ponijo se nezahfalno prema sveceniku Krunoslavu Draganovicu koji je Muslimanima dao sve sto je mogao cijelog zivota Sidran je reko da nije htjeo imati posla sa njime da je ustasa, Da je ovo rekao jedan Srbin nebi me vrijedalo ,Nego Musliman a zna da je i njegov narod ucestovao u tim ustasama tko je bijo doglavnik DJafer beg Kulenovic

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije