Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova knjiga

Roman Sašenjka povjesničara Simona Sebaga Montefiorea

Sašenjka, Simon Sebago Montefiore
arhiva VL
10.02.2011.
u 10:02

Sašenjka je grandiozna povijesna romansa koja je mnoge čitatelje podsjetla na slavni roman Doktor Živago Borisa Pasternaka

Sašenjka je povijesni roman koji je  nakladnička kuća Znanje objavila u listopadu 2010. godine, a sada se on pojavljuje i u njihovoj popularnoj biblioteci "Knjiga dostupna svima", u kojoj se naslovi prodaju po 19.90 kuna.  Sašenjka je djelo  britanskog povjesničara Simona Sebaga Montefiorea, velika povijesna freska o Rusiji. Nakon biografskih bestselera o Staljinu, Simon Montefiore predstavlja se ovim djelom kao vrhunski romanopisac, a  Sašenjka je grandiozna povijesna romansa koja je mnoge čitatelje podsjetila na slavni roman Doktor Živago Borisa Pasternaka. List Independent uvrstio je Sašenjku među deset najtraženijih knjiga za ljeto 2008. godine, a dosad je taj roman preveden na petnaestak svjetskih jezika.

Britanski povjesničar i romanopisac Simon Sebag Montefiore rođen je 1965. godine, a prije spisateljske karijere radio je u financijskom sektoru i kao ratni izvjestitelj. Gotovo sva njegova djela, dosad prevedena na više od 35 jezika, postala su svjetski bestseleri. Autor je i povijesne studije Catherine the Great & Potemkin, zbirke 101 svjetski junak: Veliki ljudi za sva vremena, a trenutačno priprema knjigu o povijesti Bliskog istoka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije