Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
riječka izložba

Ratovi, korupcija, tranzicija i nacionalizam teških 90-ih

MMSU
Autori: Maja Car, Hina
29.07.2021.
u 11:30

U Muzeju moderne i suvremene umjetnosti (MMSU) u Rijeci otvorena je izložba “90-e: Ožiljci”.

U Muzeju moderne i suvremene umjetnosti (MMSU) u Rijeci otvorena je izložba “90-e: Ožiljci” na kojoj se radovima umjetnika s područja od središnje Europe do središnje Azije predstavlja to desetljeće puno promjena. Tridesetak radova govori o procesima tranzicije, novim moćima, korupciji i kriminalu, ratovima, novim brzorastućim nacionalizmima, prisilnim migracijama i drugim odlikama tog razdoblja.

Kako stoji u najavi, izložba “nastaje iz potrebe za podsjećanjem i boljim razumijevanjem umjetnosti ranog razdoblja tranzicije europskih država postsocijalističkog nasljeđa. U Hrvatskoj su devedesete ostale slabo dokumentirane i još slabije istražene, a izbjegavajući vlastiti odraz u ogledalu, rijetko im se vraćamo, izbjegavajući se suočiti s vlastitim ožiljcima.”

– Na izložbi ima radova tjeskobnih smjerova, ali i onih s dozom humora. Naslovljena je Ožiljci jer danas osjećamo posljedice tog razdoblja, vidimo da je društvo nefunkcionalno, s lošim znanjem komunikacije – kazala je kustosica izložbe Janka Bukmir iz Instituta za suvremene umjetnost iz Zagreba. Izložba ostaje otvorena do 27. rujna. 

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
11:45 29.07.2021.

Ma kakva je ovo glupost

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije