Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Kratka priča “Ranko Marinković”

Nagrada za kratku priču Večernjeg lista desetljećima ispred BBC-a i Sunday Timesa

žiri je raspravljao o 59 od ukupno 963 kratke priče pristigle na natječaj u 2016. i 2017. godini, a pobjednike ćemo objaviti krajem tjedna.
11. rujna 2017. u 11:10 1 komentara 470 prikaza

U hotelu “Palace” održan je sastanak žirija 51. nagradnog natječaja za kratku priču Ranko Marinković u sastavu akademik Milivoj Solar, prof. dr. Helena Sablić-Tomić, nakladnik Seid Serdarević, novinar Večernjeg lista Denis Derk i urednica kulture Milena Zajović te selektor priče prof. dr. Tomislav Sabljak.

ROBERT ROKLICER Zašto me, dovraga, ne ostaviš na miru

Na natječaj 2016./2017. stigao je rekordan broj priča – ukupno 963, a u subotnjim brojevima lista objavljeno je 59 priča o kojima je raspravljao žiri. Sastanku je u ime redakcije Večernjeg lista nazočio izvršni urednik Žarko Ivković. Tomislav Sabljak podnio je izvještaj o istraživanju i historijatu samog natječaja, a zaključak tog istraživanja jest, gotovo nevjerojatna činjenica, da je “Večernji list” počeo objavljivati kratke priče 1964. i da je prve nagrade dodijelio 1966. te iste 1966. godine raspisao natječaj za kratku priču, koji traje pune 52 godine.

Podsjetimo, da je BBC raspisao natječaj 2005. godine, a londonski list “The Sunday Times” 2009. Nagrada BBC-a ima status nacionalne nagrade za kratku priču i žiri je predložio “Večernjem listu” da od Ministarstva kulture Republike Hrvatske zatraži da se i nagradnom natječaju Ranko Marinković dodijeli status nacionalne nagrade. Rezultate natječaja objavit ćemo krajem tjedna. 

Kratka priča Ćaća Kratka priča KRATKA PRIČA Ili žena ili sin kratka priča Starost
Pevex
ZASUČITE RUKAVE
Proljetni mini make over: Ovog proljeća osvježite izgled svog doma
PBZ
DIGITALNO DOBA
Iz udobnosti vaše fotelje: digitalne usluge koje će vam olakšati svakodnevicu
  • četvrti:

    Možda bi bilo dobro da se tekst natječaja objavi javno na stranicama VL-a. Netko bi mogao posumnjati u regularnost natječaja čije propozicije nisu javno objavljene, zar ne?