Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Kratka priča “Ranko Marinković”

Nagrada za kratku priču Večernjeg lista desetljećima ispred BBC-a i Sunday Timesa

žiri je raspravljao o 59 od ukupno 963 kratke priče pristigle na natječaj u 2016. i 2017. godini, a pobjednike ćemo objaviti krajem tjedna.
11. rujna 2017. u 11:10 1 komentara 474 prikaza

U hotelu “Palace” održan je sastanak žirija 51. nagradnog natječaja za kratku priču Ranko Marinković u sastavu akademik Milivoj Solar, prof. dr. Helena Sablić-Tomić, nakladnik Seid Serdarević, novinar Večernjeg lista Denis Derk i urednica kulture Milena Zajović te selektor priče prof. dr. Tomislav Sabljak.

ROBERT ROKLICER Zašto me, dovraga, ne ostaviš na miru

Na natječaj 2016./2017. stigao je rekordan broj priča – ukupno 963, a u subotnjim brojevima lista objavljeno je 59 priča o kojima je raspravljao žiri. Sastanku je u ime redakcije Večernjeg lista nazočio izvršni urednik Žarko Ivković. Tomislav Sabljak podnio je izvještaj o istraživanju i historijatu samog natječaja, a zaključak tog istraživanja jest, gotovo nevjerojatna činjenica, da je “Večernji list” počeo objavljivati kratke priče 1964. i da je prve nagrade dodijelio 1966. te iste 1966. godine raspisao natječaj za kratku priču, koji traje pune 52 godine.

Podsjetimo, da je BBC raspisao natječaj 2005. godine, a londonski list “The Sunday Times” 2009. Nagrada BBC-a ima status nacionalne nagrade za kratku priču i žiri je predložio “Večernjem listu” da od Ministarstva kulture Republike Hrvatske zatraži da se i nagradnom natječaju Ranko Marinković dodijeli status nacionalne nagrade. Rezultate natječaja objavit ćemo krajem tjedna. 

Kratka priča Ćaća Kratka priča KRATKA PRIČA Ili žena ili sin kratka priča Starost
Objavila i video
TV voditeljici demolirali stan u Zagrebu: 'Vrata su nestala, mokraća na krevetu, prljavština... Strašno'
INA
INA
Razvijaju solarne elektrane, a planiraju i proizvodnju vodika kao pogonskog goriva
  • četvrti:

    Možda bi bilo dobro da se tekst natječaja objavi javno na stranicama VL-a. Netko bi mogao posumnjati u regularnost natječaja čije propozicije nisu javno objavljene, zar ne?