Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zamjenik ministra

U suradnji s njemačkim IFO institutom izrađivao HDZ-ov program za poglavlje 'Okoliš'

Mario Šiljeg
Foto: Screenshot RTL
25.02.2016.
u 18:18

Zamjenik ministra zaštite okoliša i prirode Slavena Dobrovića je dr. Mario Šiljeg

Kao i resorni ministar Dobrović, i dr. Mario Šiljeg dolazi iz sveučilišne zajednice. Na Geotehničkom fakultetu predaje više kolegija iz područja inženjerstva okoliša. Radio je na Energetskom institutu Hrvoje Požar, a vodio je i Agenciju za zaštitu okoliša RH. Šest godina proveo je u zagrebačkoj Vodotehnici kao voditelj projekata kemijske tehnologije, uglavnom na izgradnji uređaja za pitke vode. Magistrirao je i doktorirao na Fakultetu kemijskog inženjerstva, upravo na rezultatima dobivenim na postrojenjima koje je Vodotehnika gradila diljem Slavonije i Baranje. Jedan je od prvih mladih hrvatskih znanstvenika koje je stipendirala Republika Slovenija, omogućivši mu usavršavanje na priznatom Kemijskom institutu u Ljubljani.

U HDZ-u ga smatraju umjerenim i sklonim okupljanju stručnjaka oko sebe. U suradnji s njemačkim IFO institutom, bio je zadužen za izradu stranačkog programa za poglavlje Okoliš, koje je uz poglavlje Energetike ocijenjeno jednim od najbolje pripremljenih.

Za sebe voli reći kako je o vodama najviše naučio od vodoinstalatera i radnika koji su cijeli radni vijek na uređajima, a da će mu odlaskom na novu dužnost nedostajati rad sa studentima. Na fakultetu kažu da to i ne čudi jer je od studenata upravo Šiljeg ocijenjen vrlo visokom ocjenom (4,9), istaknuvši se svojom pristupačnošću, atmosferom na predavanjima kao i odnosom prema studentima.

Šiljegov rad prepoznat je i od udruga civilnog društva i ima njihovu podršku, što je na funkciji koju će obnašati izuzetno bitno. U ekoudruzi „Lijepa naša“ rekli su nam kako ih je dr. Šiljeg poučavao da u javnost treba uvijek ići samo s dokazanim činjenicama i znanstvenim spoznajama kako se ne bi izgubila vjerodostojnost.

Ostaje vidjeti koliko će mu stečeno raznoliko iskustvo od javne uprave do akademskog i realnog sektora koristiti u resoru koji su partneri iz MOST-a istaknuli kao jedan od najzahtjevnijih.

>> Ovo su zamjenici i pomoćnici ministara koje je Vlada danas imenovala! Robert Pauletić u Ministarstvu turizma

Komentara 2

ZR
Zrinka5
10:46 26.02.2016.

Nadam se će g. Šiljeg zaista biti desna ruka ministru Dobroviću. Do sada je, nažalost,u području zaštite okoliša,od ministra pa do njegovih suradnika, bilo najviše onih koji nisu poznavali osnovna ekološka načela. Često se moglo čuti baš iz MZOIP da je nešto ekološki prihvatljivo, a da se zapravo radilo o nečemu što je štetno za ljudsko zdravlje i okoliš. Ako je do sada 95 % studija o utjecaju na okoliš bilo od strane ministarstva pozitivno ocjenjeno, znači da ocjenjivači nisu uopće bili ni objektivni ni stručni. Zaštita okoliša je ponajprije zaštita ljudskog zdravlja i budućnosti generacija koje dolaze. Hrvatska treba i može imati najbolja ekološka rješenja koja se primjenjuju u svijetu.

RI
rikavac
19:46 25.02.2016.

Svaka cast Mario Siljeg za karijeru i fakultet al si ga pretjerao za IFO institut i program. koji program Mario crni Mario kad ga niko nije vidio a kamoli da je ga neko poceo primjenjivat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije