Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jeste li znali?

Odmrzavate hranu sasvim krivo – u mikrovalnoj, vrućoj vodi, hladnjaku... Evo kako biste trebali

Smrznuta hrana
Foto: Thinkstock
16.09.2016.
u 09:29

Namirnice treba potopiti u posudu s hladnom vodom, a vodu mijenjati svakih pola sata kako bi se održala željena temperatura.

Mnogi zamrzavaju namirnice ili kupuju zamrznute proizvode koje naknadno pripremaju. 

No najčešće se odmrzavaju na pogrešan način. U toploj vodi, u hladnjaku cijeli dan ili posljednjih godina – u mikrovalnoj pećnici.  A to je sasvim pogrešan način, smatraju norveški znanstvenici. 

Susanne Ekstedt, znanstvenica s instituta u Gothenburgu u Švedskoj, poručuje da je hranu najbolje odmrzavati pod mlazom vode u plastičnoj vrećici. 

"Prethodno je treba potopiti u posudu s hladnom vodom, a vodu mijenjati svakih pola sata kako bi se održala željena temperatura. Odmrzavanje u mlakoj ili vrućoj vodi nikako nije preporučljivo jer će se tako pospješiti razmnožavanje štetnih bakterija", tvrdi Ekstedt. 

"Stručnjaci za hranu znaju ovo već dugo, no to znanje kao da je ekskluzivno rezervirano za industriju hrane. Čini se da većina ljudi ipak nije svjesna pravilnog načina odmrzavanja", izjavila je Ekstedt za britanski The Sun.

>>Koliko često režete i cijedite agrume? Evo što radite – krivo!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije