Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Laskava titula

VIDEO Ova je hrvatska plaža druga najljepša na svijetu!

Lovrečina plaža
Foto: screenshot/youtube
1/2
17.03.2014.
u 11:21

U samom vrhu najljepših svjetskih plaža našla se još jedna hrvatska. Doznajte o kojoj plaži je riječ

Ako ste se barem jednom ulovili u razmišljanju kako biste željeli uživati u nekoj od najljepših plaža na svijetu, ne morate tražiti daleko. Skyscanner je objavio listu deset najljepših plaža na svijetu, a na visokom drugom mjestu je i jedna hrvatska. Što mislite, koja ih je toliko oduševila?

10. Pedn Vounder Beach, Cornwall, Engleska

Ne događa se često da u ovoj zemlji ljudi moraju tražiti "spas" od toplinskog vala, ali ova plaža dat će ugodno osvježenje kada temperature dosegnu 30 Celzijevih stupnjeva. Među Britancima je jedna od najomiljenijih plaža, a neslužbeno je i naturistička.

9. Palawan, Filipini

Ne tako davno, čak ni iskusni backpackeri nisu čuli za arhipelag Bacuit, ali ovaj tropski raj u Filipinima mora biti na popisu mjesta koje morate posjetiti.

8. Portinatx, Ibiza

Ovo je lokacija na koju biste poželjeli otići davne 1964. godine kada u ovom raju na zemlji nije bilo izgrađeno ljetovalište. Ali unatoč velikim gužvama za ljetnih mjeseci, i izletište Portinatx na sjevernoj obali Ibize može se zateći u nešto mirnijim okruženju. A ima i jako mnogo okolnih uvala u kojima možete pronaći svoj mir...

7. Navagio, Zakinthos, Grčka

Iako ima više imena, svi je prepoznaju po jedinstvenoj, zapanjujućoj ljepoti, piše Skyscanner. To je plaža na grčkom otoku Zakinthos.

6. Anse Source d´Argent, La Digue, Sejšeli

Uz bok ostalim mjestima "koje moramo vidjeti kad budemo bogati", nalaze se i Sejšeli, omiljeno mjesto mladenaca za medeni mjesec. Ako niste imali sreće pod nogom osjetiti ovaj divni pijesak, možda vam je ipak poznata jer ste je vidjeli na mnogim monitorima računala.

5. Paleokastritsa, Krf, Grčka

Ova plaža nalazi se na grčkom otoku Krfu, a njezina ljepota i pozicija lako će potaknuti vašu maštu i vratiti vas u neka davna vremena.

4. Port Macquarie, New South Wales, Australija

Sjeverno od Sydneya, južno od Brisbanea, Port Macquarie vjerojatno je najpoznatiji kao omiljeno mjesto za život umirovljenika.

3. Waikiki Beach, Hawaii, SAD

Kao što se vidi, okružena neboderima i svjetlima grada, plaža Waikiki u Honoluluu, na južnoj obali havajskog otoka Oʻahu, nije baš skriveni dragulj, ali za gradsku plažu i više je nego lijepa.

2. Lovrečina, Brač, Hrvatska

Iako je puno poznatiji Zlatni rat, Skyscanner je odlučio staviti ovu bračku plažu na listu najljepših.

1. Laguna Beach, Kalifornija, SAD

Ova kalifornijska plaža jedna je od najomiljenijih plaža u Kaliforniji, a vi provjerite zašto je zaslužila prvo mjesto.

>>Ova je hrvatska plaža dospjela na listu 100 najljepših na svijetu

>>Mljet je pravi raj, a nad nacionalnim parkom bdiju njegovi čuvari

Komentara 18

Avatar tajar
tajar
18:44 17.03.2014.

Koji su kriteriji? Pijesak izgleda nosi najviše bodova, a takvih plaža ima svuda po svijetu. Što se tiće hrvatske plaže koju je žiri izabrao, svaka čast, ali svi znamo da ima u Hrvatskoj bar desetak lijepših!

DU
Deleted user
12:44 17.03.2014.

Ako kažem da je naša plaža najljepša ..., qebi ga nisam objektivan..., pa onda Grčka i Sejšeli...., ali dobro, svatko ima svoj ukus......!!!!

Avatar think pink
think pink
12:57 17.03.2014.

"Iako ima više imena, zapanjujuće je lijepa ova plaža na grčkom otoku Zakynthosz" lijepa je iako ima više imena? kakve to veze ima jedno s drugim???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije