Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jednostavniji 'zahvat'

Radimo to na pogrešan način: Evo kako oguliti kuhano jaje

jaja
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/4
23.03.2014.
u 12:49

Guljenje kuhanih jaja nekada zna biti frustrirajuće, pogotovo ako ste jako gladni, a vrijeme vam oduzimaju sitne ljuskice koje se lijepe za jaje i kojih se ne možete riješiti.

Guljenje kuhanih jaja nekada zna biti frustrirajuće, pogotovo ako ste jako gladni, a vrijeme vam oduzimaju sitne ljuskice koje se lijepe za jaje i kojih se ne možete riješiti.

The Huffington Post donosi koristan savjet kako si olakšati guljenje kuhanih jaja. Izgleda da smo to do sada činili na sasvim pogrešan način.

Kada skuhate jaje i ohladite ga, prepolovite ga oštrim nožem po dužini. Uzmite žličicu, veliku ovisno o veličini jajeta, i zagrabite između jajeta i ljuske te nježno izvadite jaje. Jaje bi trebalo izaći bez ijednog komadića ljuski.

Kako to izgleda, pogledajte u priloženom videu!

>> Tako je slatka, ali... Evo kako bananu jedemo – krivo!

Komentara 12

Avatar tajar
tajar
13:55 23.03.2014.

To se može samo s anglosaksonskim jajima raditi! Nijihove kokoši nesu blijedunjava jaja s mekanom ljuskom.

DU
Deleted user
13:17 23.03.2014.

Ako imate kokoši onda sortirajte svježa jaja od onih starijih jer par dana starije jaje se lakše čisti od svježeg jajeta. Ljuska se ne drobi i jaje se jako brzo očisti od ljuske.

PA
pancake
14:08 23.03.2014.

OMG - kak bi djeca rekla... presvježa jaja (manje od tjedan dana) se ne kuhaju na tvrdo jer kod guljenja ode pola bjelanjka, a sitne ljuskice koje su navodno problem se lako isperu pod tekućom vodom, jel.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije