Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otkriveno

Pogledajte koja je tajna McDonald'sovih krumpirića

krumpirići
Foto: Thinkstock
1/2
21.01.2015.
u 17:00

U izradi pomfrita McDonald's se koristi s čak 19 sastojaka koji uglavnom služe za održavanje njegove zlatne boje i specifična okusa

Iz McDonald'sa su objavili nekoliko snimki u kojima prikazuju detaljnu izradu svojih proizvoda, a sad je na red stigao i njihov pomfrit, piše CNBC.

Kao i uvijek, član emisije ''Mythbusters'' Grant Imahara posjetio je jednu od McDonalds'ovih tvornica – u ovom slučaju je to bio Simplot u Idahu. Kroz postrojenje ga je vodila projektantica proizvodnje Koko Neher.

U izradi pomfrita McDonald's se koristi s čak 19 sastojaka. Osim različitih ulja, na popisu sastojaka nalaze se i dodaci za okus, protiv prskanja i očuvanje zlatne boje i specifičnog okusa, Imahara objašnjava.

Krumpir se reže uz pomoć vodenog topa pod pritiskom koji krumpire ispaljuje kroz rezalicu brzinom od čak 100 kilometara na sat. Na kraju procesa pomfrit se zamrzava.

Ključne riječi

Komentara 16

MA
madmax17
17:25 21.01.2015.

Utapaju pomfri u šećer lol pa hvala na iskrenosti Mc Šupak.

DJ
djavaboloks
19:42 21.01.2015.

A jeste spaljeni oko tog pljuvanja fast food lanaca. Kao prvo jel ti itko stavio pištolj da jedeš tamo, kao drugo its a fuckin pomfrit. Neš krepat makar natrpali svih tih zacina dodataka šećera itd u pm. Kao i svaki fast food ne ideš svaki dan žderat tamo da ti zezne organizam. To je guilty pleasure. Pomfrit im je predobar kao i ostalo, konzistentni su, biram radije mek nego neke naše fast food prčvarnice gdje ti jedva stave meso, gdje ti prodaju lepinju za 20kn, gdje nema konzistencije. Ak se zaželim mcchickena pojedem mcchicken. Dosad nijednom nisam dobio shit piletinu tamo, uvijek hrskavo i gušt za pojest. Pa neš krepat ak taj jedan dan se počastiš sa tih 800-1000 kalorija. Naravno da ima dobrih i naših kvalitetnih fast foodova gdje ti i više kalorija natpraju za manju cijenu, al opet si na istom, nit znaš odakle je taj naš fast food nabavio meso, nit znaš koliko stoji, al glavno da si dobi oza 20kn 2500 kalorija. A ima i onih odvratnih, gdje file piletine bude žilav i odvratan da ga jedva i pas sažvaće. Puj. Radije u mek počastit se malo konzistencijom i hrskavim i ukusnim hambijima i mcchikenima i to je to. Pa u pm, a šta kad piješ pivo i ostala sranja pa jetra pa ovo pa ono. Al glavno da od pomfrita iz meka ces krepat, pa krepat ces i od pomfrita domaceg krumpira ako svaki fakin dan si praviš masni prženi pomfrit. To je nevjeojatno ono, kao ovi što se štancaju slaninom jedu zdravije, pa ovisi koliko slanine jedeš, isti k i sa fast foodovima, ak i ima dodataka, a ima ih i u spermarketima u mesima i svemu, sve je stvar umjerenosti, tvoj faking organizam ima razlog zašto odbacuje loše tvari i iskenjaš sve, kao i jetra zašto filtrira. Al ovo demonsko preseravanje oko zla mek pomfrita, dajte ljudi, odite zadovoljit ženu il muža da budete stabilniji.

PS
perica.skoric
18:00 21.01.2015.

Ovdje nema ništa o tome kako napraviti dobar McDonalds chips !! Samo neka pričica za malu djecu. To se moglo i očekivati jer McDonalds iz komarcijalnih razloga i ne želi da nam išta o tome otkrije. Tretiraju nas kao tupavce.pavce. Nevolim kad neko tako tretita ljude pa sam odlučio da podjelim sa svima recept kao napraviti pravi Mc Donalds krumpir kod kuće. Recept tj ove glavne instrukcije dole sam dobio od jednoga prijatelja Belgijanaca prije desetak godina. Probao mnogo puta. Radi 100%. Generalno su Belgijanci malo nesretni zbog toga šta se to zove French fries a ne Belgian fries. Kažu da je to tradicionalni flamanski trik koji su im prvo "ukrali" Francuzi a onda od njih i McDonalds. Nije nikakav rocket science. Probajte sami pa ćete vidjeti. Krumpir treba jednoliko narezati i PEĆI NA DVA PUTA !!! Prvo peći recimo oko 5 minuta (ovisno o veličini) i izvaditi ga dok još nije počeo žutjeti. Odložiti da se ohladi na sobnu temperaturu. Recimo 5 min ili tako nešto. Kada se ohladi da ga skoro možeš dirati ponovo stavi peći. Izvadi ga kada je samo malo počeo žutiti. To je sve !! P

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije