Pogledajte koja je tajna McDonald'sovih krumpirića
U izradi pomfrita McDonald's se koristi s čak 19 sastojaka koji uglavnom služe za održavanje njegove zlatne boje i specifična okusa
Komentari 16
A jeste spaljeni oko tog pljuvanja fast food lanaca. Kao prvo jel ti itko stavio pištolj da jedeš tamo, kao drugo its a fuckin pomfrit. Neš krepat makar natrpali svih tih zacina dodataka šećera itd u pm. Kao i svaki fast food ne ideš svaki dan žderat tamo da ti zezne organizam. To je guilty pleasure. Pomfrit im je predobar kao i ostalo, konzistentni su, biram radije mek nego neke naše fast food prčvarnice gdje ti jedva stave meso, gdje ti prodaju lepinju za 20kn, gdje nema konzistencije. Ak se zaželim mcchickena pojedem mcchicken. Dosad nijednom nisam dobio shit piletinu tamo, uvijek hrskavo i gušt za pojest. Pa neš krepat ak taj jedan dan se počastiš sa tih 800-1000 kalorija. Naravno da ima dobrih i naših kvalitetnih fast foodova gdje ti i više kalorija natpraju za manju cijenu, al opet si na istom, nit znaš odakle je taj naš fast food nabavio meso, nit znaš koliko stoji, al glavno da si dobi oza 20kn 2500 kalorija. A ima i onih odvratnih, gdje file piletine bude žilav i odvratan da ga jedva i pas sažvaće. Puj. Radije u mek počastit se malo konzistencijom i hrskavim i ukusnim hambijima i mcchikenima i to je to. Pa u pm, a šta kad piješ pivo i ostala sranja pa jetra pa ovo pa ono. Al glavno da od pomfrita iz meka ces krepat, pa krepat ces i od pomfrita domaceg krumpira ako svaki fakin dan si praviš masni prženi pomfrit. To je nevjeojatno ono, kao ovi što se štancaju slaninom jedu zdravije, pa ovisi koliko slanine jedeš, isti k i sa fast foodovima, ak i ima dodataka, a ima ih i u spermarketima u mesima i svemu, sve je stvar umjerenosti, tvoj faking organizam ima razlog zašto odbacuje loše tvari i iskenjaš sve, kao i jetra zašto filtrira. Al ovo demonsko preseravanje oko zla mek pomfrita, dajte ljudi, odite zadovoljit ženu il muža da budete stabilniji.
Ovdje nema ništa o tome kako napraviti dobar McDonalds chips !! Samo neka pričica za malu djecu. To se moglo i očekivati jer McDonalds iz komarcijalnih razloga i ne želi da nam išta o tome otkrije. Tretiraju nas kao tupavce.pavce. Nevolim kad neko tako tretita ljude pa sam odlučio da podjelim sa svima recept kao napraviti pravi Mc Donalds krumpir kod kuće. Recept tj ove glavne instrukcije dole sam dobio od jednoga prijatelja Belgijanaca prije desetak godina. Probao mnogo puta. Radi 100%. Generalno su Belgijanci malo nesretni zbog toga šta se to zove French fries a ne Belgian fries. Kažu da je to tradicionalni flamanski trik koji su im prvo "ukrali" Francuzi a onda od njih i McDonalds. Nije nikakav rocket science. Probajte sami pa ćete vidjeti. Krumpir treba jednoliko narezati i PEĆI NA DVA PUTA !!! Prvo peći recimo oko 5 minuta (ovisno o veličini) i izvaditi ga dok još nije počeo žutjeti. Odložiti da se ohladi na sobnu temperaturu. Recimo 5 min ili tako nešto. Kada se ohladi da ga skoro možeš dirati ponovo stavi peći. Izvadi ga kada je samo malo počeo žutiti. To je sve !! P
odlicni su.. bacio sam ih parcovima..nisu ih ni pipuli..
Ablju!
Jedino što ne volim kod McDonaldsa što moram zasebno kupit ketchup, a vrećica, mislim od 40 g mi nije dovoljna za veliki pommes.
Franch fries..mmmm
Namakanje 24 stata u 1-normalnoj otopini NaOH daje krumpirićima specifičan okus ali i boju jer se time ponište šećeri i neutraliziraju fermenti pa krumpirić nakon pečenja ostaje bijel (blijed) jer se ne dogodi karamelizacija kao kod netretiranog krumpira. Isto tako se pripremaju i listići za čips.
Cemu dajete te izvjestaje a ne prevedete na Hrvatski, pa mi smo u HR a sluzbeni jezik nam nije koliko znam Engleski. Jadno.
Grant Imahara više nije član emisije Mythbusters
mac donaldovi proizvodi su namjenjeni u prvom redu ljencugama koji nne mare za kvalitet vec brinu samo o okusu i surfati po feibuhu. dobar van tek. probajte zasuhat rukave pa isprziti ,domaci krumpir u domacu mast tek onda tek bude pravi.
Relativno je lako praviti krumpiriće kao u McDonaldsu. Štos je u tome da se ulje ne smije izmijeniti već ga se samo dolijeva u fritezu. Kroz mjesec-dva imat ćete taj kancerogeni šmek.
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
Utapaju pomfri u šećer lol pa hvala na iskrenosti Mc Šupak.