Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zdravija varijanta

Pljeskavice bez mesa? Evo kako ih možete pripremiti

pljeskavica
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
26.05.2014.
u 13:52

Ako niste ljubitelj mesa ili jednostavno želite isprobati nešto drugačije, ovo je recept za vas.

Potrebno: 2 žlice Worcestershire umaka, crveni luk, 2 češnja češnjaka, 200 g integralne riže, 200 g bijeloga graha, 200 g crvenoga graha, 50 g krušnih mrvica od integralnog kruha, jaje, umućeno, 115 g tvrdog sira, morska sol, krupno mljeveni crni papar,  2 žlice timijana, manja zelena paprika, velika mrkva, brašno za posipanje

Priprema: U dubljoj tavi propirjajte na malo vode 2 žlice Worcestershire umaka, crveni luk i češnjak sve dok luk ne omekša. Ubacite u blender, dodajte i rižu, grah, krušne mrvice, jaja, sir i timijan. Sve to izmiksajte uz malo soli i papra, a potom dodajte papriku i mrkvu u blender. Masu držite u hladnjaku sat i pol. Oblikujte pljeskavice. Uvaljajte ih u brašno i držite ih u hladnjaku još pola sata.

Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Pljeskavice poredajte na pleh za pečenje na masni papir. Premažite ih s malo ulja i pecite oko 25 minuta.

Poslužite ih tople uz sezonsku salatu.

>>Kroketi od riže sa špinatom

>>Treba vam ideja za zdrav obrok? Pripremite odrezak od prosa

Komentara 1

DU
Deleted user
12:41 27.05.2014.

mnogo komplicirano, i skupo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije