Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nije kraj roštiljanju

Ovo su namirnice za koje niste ni pomislili da mogu na roštilj

summer bbq
Foto: Thinkstock
07.09.2015.
u 07:00

Osim mesa, na vruće rešetke roštilja mogu ići i mnoge druge namirnice, a koje vam vjerojatno nisu ni pale na pamet.

Pljeskavice, roštiljke, ćevapi, piletina, tikvice...

Mogli bismo reći da su to uobičajene namirnice koje će se naći na svačijem roštilju. A onda kada ljeto ostane iza nas, sa sjetom se prisjećamo odličnih provoda s društvom ili članovima obitelji okupljenima oko roštilja uz hladno pivo.

Osim mesa, na vruće rešetke roštilja mogu ići i mnoge druge namirnice, a koje vam vjerojatno nisu ni pale na pamet. Iskoristite još poneki sunčan dan prije hladnih, zimskih dana.

Pačja prsa mogu biti pravo iznenađenje za okupljeno društvo. "Bacite" ih na roštilj, a poslužite ih uz vaš omiljeni umak.

Morske plodove naredajte na štapić i složite ražnjiće uz omiljene komade povrća.

Mahune će vas iznenaditi svojom kremastom teksturom iznutra i hrskavom koricom izvana. Prelijte ih dresingom napravljenim od maslinova ulja, limunova soka, ružmarina i parmezana.

Kamenice...Iako se serviraju svježe uz dodatak limunova soka, možete ih i baciti na roštilj.

Patlidžan nije tako neuobičajen izbor za roštilj. Ipak, moramo podsjetiti i na njega....

Artičoke... Bacite "srca" na roštilj i pečena prelijte limunovim sokom i maslinovim uljem.

Pogačice ili tortilje

>>Što je sve potrebno za dobar roštilj?

Ključne riječi

Komentara 2

OG
Oger
12:32 07.09.2015.

Za desert Flambiranu bananu. ............... Stavite bananu na rostilj, okrenite je koji puta, kad kora na jednom mjestu dobro pukne maknite je s rostilja, odklopite koru i polijte konjakom ili wiskijem pa zapalite. Sad vam jos samo treba zlicica za desert. Ako imate uz to sladoleda - mmmmmmm.

CA
Cafa
17:22 07.09.2015.

Slažem se, osim mesa može i piletina i riba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije