Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kralj ljeta

Što je sve potrebno za dobar roštilj?

roštilj
Foto: Danijel Berković/Pixsell
1/3
21.07.2015.
u 18:00

Požurite i vi po svoj primjerak časopisa koji donosi pregršt recepata, savjeta i zanimljivih priča koje je u pravi izazov za nepce ujedinila urednica Tanja Božić

Roštilj je timska igra.

Malo tko će naložiti vatru, grijati se uz sunce i vruću rešetku dok oko njega s nestrpljivim smiješkom i gladnim sjajem u očima, s bocama omiljenog piva u rukama, čeka barem pet gladnih usta.

Dakako i pet "savjetnika" te pet pari ruku spremnih priskočiti u pomoć ako koji komadić padne ili treba probati je li dovoljno pečeno.

Do krajnjeg, sočno ispečenog komada mesa, ma kako jednostavno izgledalo, dug je put. Od samog osmišljavanja jelovnika, odabira mesa i priloga koji će se pripremati, nabavke namirnica i pića, pacanja, paljenja vatre i samog grilanja, do svih onih popratnih poslova poput sjeckanja povrća za salatu i dodavanja hladnog piva glavnom majstoru roštilja.

Zadataka ima za svakoga, a oni koji ljenčare nisu najpoželjniji gosti. Iako im se uvijek može dati zadatak "rješavanje tekućih pitanja".

Uostalom, nema roštilja ni bez ekipe dobrih sugovornika s kojima ćemo u jednom danu proći sve one važne životne rasprave kakve se uvijek razviju na ovakvim druženjima.

Što je sv epotrebno za odličan roštilj, koji su recepti za najbolje burgere, rebarca i steakove, salate i bruschette, iz svoje kuhinje s čitateljima idjeli Goran Brnčić u gourmet magazinu, četvrtom i najslađem listu Večernjakove djeteline - Slano &slatko.

Požurite na kioske po svoj primjerak časopisa za kulturu stola i uživajte u gurmanskim hedonizmima kojima ćete očarati članove svoje obitelji i prijatelje.

Časopis je u prodaji od subote 18. srpnja po cijeni od samo 14 kuna.

U slast!

Foto: VLm

>>TOP 10 mjesta za sladoled!

>>Nestrpljivi ste? Požurite na kioske jer...čeka vas revolucija!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije