Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za prste polizati

Krugovi ili polumjeseci? Svejedno je dok ih punite gljivama, ovčjim sirom, mortadelom...

Punjeno tijesto
Foto: Thinkstock
1/2
23.05.2014.
u 10:45

Na 25 g maslaca propržiti crveni luk, a kad postane staklast, dodati pire od rajčice i šampinjone pa nastaviti s pirjanjem dok ne omekšaju

Potrebno:

120 g svježeg sira,  3 jaja,  250 g brašna,  150 g šampinjona,  150 g mortadele,  100 g ovčjeg sira,  1 žlica pirea od rajčice,  50 g maslaca,  1 glavica crvenog luka,  3 žlice ulja,  1 prašak za pecivo,  2 žlice mlijeka,  sol

Priprema:

1. U dubljoj posudi pomiješati svježi sir, 2 jaja, ulje i malo soli po ukusu, pa dodati brašno i prašak za pecivo. Od pripremljenih sastojaka zamijesiti tijesto pa ga razvući valjkom na debljinu od 3 mm. Pomoću šalice napraviti 12 krugova promjera 10 cm.

2. Luk i mortadelu narezati na sitne kockice, ovčji sir na krupne komade, a šampinjone narezati na listove.

3. Na 25 g maslaca propržiti crveni luk, a kad postane staklast, dodati pire od rajčice i šampinjone pa nastaviti s pirjanjem dok ne omekšaju. Pirjanu masu ostaviti da se ohladi pa dodati mortadelu i ovčji sir, promiješati i začiniti po ukusu.

4. Od preostalog jajeta razdvojiti žumanjke od bjelanjaka. Na polovicu svakog kruga od tijesta staviti po 1 žlicu pripremljenog filea, pa rubove tijesta premazati bjelanjkom, zatim praznu polovicu preklopiti, da se dobije oblik polumjeseca. Ručno pritisnuti krajeve polumjeseca da nadjev ne iscuri.

5. Tepsiju podmazati ostatkom maslaca, poredati polumjesece, pa premazati mješavinom žumanjka i mlijeka. Peći u zagrijanoj pećnici dok ne porumene.

>>Evo što jesti, a što izbjegavati kad vas muči visoki tlak

>>Rastopite čokoladu, nježno miješajte, ohladite kolač i - uživajte

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije