Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vintage festival

Oldtimeri, pin up djevojke, retro buvljak... Cijeli Rovinj živi Dolce Vitu

Dolce Vita
Foto: Dolce Vita
1/4
07.06.2014.
u 13:27

Središnji gradski trg pretvoren je u veliku tvornicu dok je druga lokacija festivala, stara tvornica duhana rezervirana za sjajne tulume, retro buvljak, brojne radionice i impresivnu zbirku oldtimera

Rovinj se ovog vikenda, zahvaljujući Vintage festivalu Dolce Vita, vratio u 50-e i 60-e godine prošlog stoljeća. Središnji gradski trg pretvoren je u veliku tvornicu dok je druga lokacija festivala, stara tvornica duhana rezervirana za sjajne tulume, retro buvljak, brojne radionice i impresivnu zbirku oldtimera čiji vlasnici su u Istru stigli iz svih dijelova svijeta. Organizator festivala Tomo Ricov jako je zadovoljan drugim izdanjem koje se može pohvaliti puno bogatijim programom i renomiranijim izvođačima.

- Ove godine odlučili smo da festival traje četiri dana, na boljoj smo lokaciji, sve prisutni u gradu i ljudi su jako zadovoljni ponudom. Inače, cijeli taj stil života koji vezujemo uz Dolce Vitu sve je popularniji, sve je više pin up djevojaka, a retro partiji jako su posjećeni, stoga imamo ambiciju, sljedećih godina, festival dići na još viši nivo, tako da cijeli grad taj jedan vikend u godini ode u povijest, od glazbe, preko namještaja do gastronomije - objašnjava Ricov. Inače, u četvrtak zadatak otvaranja pripao Gelato Sisters, hrvatskoj inačici Andrew Sisters.

Nakon njih, nastupili su svjetski poznati talijanski lounge bend, Montefiori Cocktail, koji svoj hit imaju i na soundtracku planetarno poznate serije Sex i grad. Zabava se nakon glavnog gradskog trga preselila u staru tvornicu duhana gdje je uz bend Sugar Daddy and the Cereal Killers te Twist & Shout klupsku večer iz Milana, potrajala dugo u noć. Druga je večer pak bila rezervirana za nastup svjetski slavnih Trio Valore poznatih, između ostalih i po suradnji s Amy Winehouse, zatim Polecats, na pozornici u gradu "prašili" su Johnny and his Rockin' Tunes te Good Fellas nakon čega se zabava, uz DJ-a Henryja nastavila do sitnih sati... Danas, od 19,30 pak počinje pravi spektakl. Okupljene će živom svirkom prvo dobro zagrijati Natali Dizdar, a nakon toga pozornicu u središtu grada preuzimaju zvijezde ovogodišnjeg festivala The Excitements.

>>Kultura pin-upa! Oni žive za hedonizam koji je vladao pedesetih godina

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije