Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi broj magazina za sve ukuse

Blagdani počinju uz Slano&Slatko

SlanoiSlatko
Foto: VL
1/2
20.11.2015.
u 09:09

Vrijeme je pripreme za blagdane i pečenja sitnih kolača. Pripremite se uz priče o domaćoj hrani i savjete koje donosimo u novom broju, u subotu za 5 kuna uz Večernji list

Jesen je inspirirala autorski tim Slanog&Slatkog da novi, peti broj, najslađeg domaćeg magazina za gurmane, ispuni pričama o finoj domaćoj hrani, specijalitetima kakvi se pripremaju upravo u ovo doba godine. Krzo mirise mladog vina i prvog dima iz kamina zaputili smo se u Međimurje i otrili male tajne velikoh majstora kolinja, recepture za domaći prezvušt, 'čurke' crne i bijele, ali i čvarke, šunkice ...

Ako ste i na tren dvojili oko toga postoji li žena koja je istjerala mak na konac, mi nismo. U prvobitnoj prodavaonici kolača, a danas ‘punokrvnoj’ kavani MakNaKonac posjetili smo Petru Jelenić. Pustila nas je us svoje carstvo i za Slano&Slatko pripremila svoje omiljene kolačiće - raspucance, ginger momke, stakalaca na štapiću, zvjezdice s tamnom čokoladom... A kad smo kod slatkog, za nas je vrijeme pečenja kolača već počelo pa smo slatki editorijal posvetili sitnim keksićima, a tema je dakako - Božić.

Uz jednostavne recepte pripremite ih na vrijeme, ili barem krenite u - probna pečenja. Kažu da su najdraži darovi oni koji se poklanjaju od srca i koji nose osobni pečat. Upravo zato Slano&Slatko u novom broju donosi dosier - Napravi&Pokloni. Uz Đurđu Protić i naše čitateljice donosimo savjete i recepte za pripremu i pakiranje malih jestivih poklona.

Klaudio Jurčić vodi nas kroz svijet pjenušaca i plemenitih kapljica koje potpisuju hrvatski vinari, te predlaže kako ih sljubiti, a Ana Peršurić, diplomirana agronomka i somelijerka s damske pozicije priča nam priču o frankovki, ili kako je u Istri zovu - borgonji. Vrijedna Ana prikupila je i dojmove pet dama iz vinskog svijeta. A što se pije i jede u Dolomitima, alpskoj Ibizi kamo sele ljubitelji skijanja saznajte iz pera Vlade Šestana. Ako itko zna koja su skijališta hit i što se ne smije propustiti onda je to Vlado. A k tome donosi i preporuke gdje i što jesti, te koja hit mjesta ne propustiti. Puno više o novitetima iz svijeta gastronomije, vrhunskog posuđa i majstorima koji ga izrađuju, začinima, vinima potražite u subotu uz Večernji list za 5 kuna, te ostatak mjeseca samostalno po cijeni od 14 kuna.

Ne propustite i nagradnu igru u petom broju magazina Slano&Slatko u kojoj možete osvojiti vrijedne kućanske aparate marke Gorenje, a kako do nagrada doznajte u novom broju magazina koji vas očekuje na kioscima.

Foto: VLm

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije