Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne izbjegavajte

5 najčešćih pogrešaka koje radimo za doručak

Doručak
Foto: Thinkstock
27.05.2014.
u 08:31

Jako je bitno što biramo za jelo za prvi obrok u danu i nerijetko tome ne pridajemo dovoljno važnosti.

Doručak je najvažniji obrok u danu, ali mnogi ne znaju da preskakanje doručka može imati veliki utjecaj na tjelesnu težinu.

Jako je bitno što biramo za jelo za prvi obrok u danu i nerijetko tome ne pridajemo dovoljno važnosti. Prema portalu TOI, ovo su neke od najčešćih pogrešaka koje radimo kada je u pitanju doručak, a trebali bismo ih izbjegavati.

Sok za doručak

Često ćemo za "zdravi obrok" piti sok od voća, ali zdravije je popiti čašu vode. Osim toga, uštedjet ćete nekoliko kalorija.

Premali obrok za doručak

Postoji mišljenje da možemo jesti bilo što u malim količinama i da se od toga nećemo udebljati. Ipak, masna i kalorična hrana, ostaci od večere nisu najbolji izbor za doručak.

Pazite na kofein

Foto: pixabay

Foto: Thinkstock

Jedna šalica kave ili čaja može pomoći podići raspoloženje i pokrenuti metabolizam, ali previše kofeina može uzrokovati nedostatak sna i to će se odraziti na vaš organizam.

Jedite zdravi obrok

Umjesto palačinka, slatkiša, keksa i sl., za doručak jedite zdravije namirnice bogate vitaminima, mineralima, ali i vlaknima koje će vas dulje držati sitima.

Izbjegavanje doručka

Iako se stručnjaci slažu da je doručak najvažniji obrok u danu, mnogi ga preskaču. Preskakanje doručka usporava metabolizam i čini nas letargičnima. Kriška tosta, voća ili šačica žitarica bolji su izbor nego preskakanje doručka. Ako ste u mogućnosti, za doručak birajte jaja, žitne pahuljice i mlijeko ili jogurt.

>>Jeste li već pojeli svoj doručak? Pogledajte kako se hrane Hrvati

>>5 zdravih namirnica koje imaju više ugljikohidrata od kriške kruha

>>Je li narančin sok gori od gaziranih pića?

Komentara 1

Avatar tajar
tajar
11:43 27.05.2014.

Večernji prenosi savjete za zdravi doručak s Indijskog portala, iako više od 80% Indijaca uopće ne doručkuje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije