Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Agrokor

Udruga dobavljača: Oštro smo protiv privilegiranja nekih vjerovnika

Agrokor
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
21.05.2018.
u 22:40

- Načelne uvjete, odnosno term sheet potpisali su svi članovi privremenog vjerovničkog vijeća, VTB i Udruga dobavljača i zato smo smatrali da je finalni nacrt nagodbe usuglašen - ističu dobavljači

Udruga dobavljača Agrokora oštro je protiv naknadnih dogovora izvanredne uprave s pojedinim vjerovnicima koncerna. Protive se i povećanju roll-up aranžmana jer novo zaduživanje smanjuje potencijal za poslovanje i servisiranje obveza. Osuđuju i istup izvanredne uprave koja je ‘iznijela povjerljive i netočne poslovne informacije Francka, što ne pridonosi procesu postizanja nagodbe’.

Podsjećaju da su o dogovoru za dobavljače o isplati još 80 milijuna eura graničnog duga i plasman robe tijekom pet godina, pregovarali sa svim vjerovničkim skupinama.

- Načelne uvjete, odnosno term sheet potpisali su svi članovi privremenog vjerovničkog vijeća, VTB i Udruga dobavljača i zato smo smatrali da je finalni nacrt nagodbe usuglašen - ističu dobavljači.

Zato stoje kod tog dokumenta, kojeg je potpisao i Sberbank, ali ne mogu prihvatiti naknadne dogovore koji bitno mijenjaju položaj dobavljača naročito jer je izvanredni povjerenik Fabris Peruško najavio da će biti još sličnih pogodovanja. Zaključno podržavaju nagodbu sukladno term sheetu, a dopune će prihvatiti samo ako se usuglase s predstavnicima svih vjerovnika.

Agrokor
1/7
Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
23:03 21.05.2018.

svi dovavlhaci proizvodjaci proci ce kao agrokor... ...cilj je unistiti proiuzvodnju u hrvatskoj i podrediti hrvate a skoro su to ucinili hrvati su u neokolonijalnom polozaju....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije