Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Muke s nagodbom

Peruško: Sve tvrtke postale su talac Francka koji je bio privatna banka Agrokora

Fabris Peruško
Sandra Simunovic/PIXSELL
Autori: Hina, Vecernji list
20.05.2018.
u 14:20

'Privremeno vjerovničko vijeće ima iste zakonske mogućnosti kao i Stalno vjerovničko vijeće' kazao je Peruško na Franckovu prijetnju kako će morati preko suda tražiti žurne mjere da se to prekine

Fabris Peruško, izvanredni povjerenik i Irena Weber, zamjenica izvanrednog povjerenika izašli su pred medije u prostorijama Agrokora gdje su dali izjave za medije vezane uz tijek procesa postizanja nagodbe.

- Sve tvrtke postale su talac Francka koji je bio najveći financijer Agrokora dok je tamo bio Ivica Todorić' izjavio je Peruško. 

- Franck je prijavio dug od 9,3 milijuna eura, a već mu je plaćeno 6,8 milijuna eura, što je iznad prosjeka ostalim dobavljačima' dodala je Weber. 

- Temeljem financijskih mjenica prema Francku ima preko 58 milijuna eura ostalog duga, a to je razdoblje kada se Franck ponašao kao privatna banka Agrokora,Franck urušava pokušaj nagodbe zbog svojih partikularnih interesa.' rekla je Weber koja nije zadovoljna ponašanjem Francka, s čim se složio i Peruško. 

- Privremeno vjerovničko vijeće ima iste zakonske mogućnosti kao i Stalno vjerovničko vijeće' kazao je Peruško na Franckovu prijetnju kako će morati preko suda tražiti žurne mjere da se to prekine te dodao kako to 'nije vijeće Ante Ramljaka ili Martine Dalić nego Ivice Todorića'. 

- Zbog djelovanja Francka pozicija dobavljača se sada mijenja, ali nastavit ćemo dijalog s Franckom' rekao je Peruško koji je poručio kako 'sve što trenutno dogoavaramo sa svim vjerovnicima želimo staviti i u konačni tekst nagodbe kako bi sve bilo transparentno'.

- Svaki novi negativni val informacija stvara prostor u kojima je nama vrlo teško držati sve pod kontrolom...iako je sve pod kontrolom' pomalo je nespretno zvučao na kraju Peruško. 

Podsjetimo, iz Francka su u subotu reagirali na izjavu izvanrednog povjerenika Agrokora Fabrisa Peruška o tome da će nagodba biti donesena uz suglasnost Privremenog vjerovničkog vijeća, poručivši da su prisiljeni zatražiti od suda poduzimanje žurnih mjera koje će spriječiti 'daljnje skandalozno i nezakonito odlučivanje izvanredne uprave'.

Fabris Peruško
1/5


 

Komentara 66

DU
Deleted user
16:53 20.05.2018.

Bio bi krajnji čas da studentima i doktorantima Ekon. faksa u ZG cijenjeni predavač Todorić održi jedno predavanje o mjenici, kao što je svojedobno toplim pljeskom dočekan niz njegovih predavanja o tome kako sačuvati bogatstvo. Sad je pravo vrijeme za to... Da se ponešto nauči za budućnost! Razlog što su toliko zaglibili u Agrokor je mnogima bio i faktor da ih čuva od konkurencije, kao što je bio slučaj u drugim trg. lancima koji plaćali bespogovorno i na vrijeme fakture dobavljačima. Sad im praf budi! - kako vele u Zagorju... Pristajali su na sve i sva, bolje golub na grani nego vrabac u ruci - i kao u baladi, budi ovca i naići će vuk!

ZA
zaokica
16:49 20.05.2018.

sada je jasno tko pokopava nagodbu i dila maile...

ZA
zaokica
16:49 20.05.2018.

tko je vlasnik franka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije