Naslovnica Biznis Poduzetništvo i karijere

Stručnjak upozorava na problem u Irskoj: 'U odnosu na nas su u srednjem vijeku'

Usporedio je bankarstvo u Irskoj s onim u Hrvatskoj i rekao da je u Hrvatskoj ono na potpunoj višoj razini
10. svibnja 2019. u 18:38 32 komentara 26017 prikaza
Irska
Foto: Ivana Jakelić

Da trava nije zelenija drugdje često se može pročitati po portalima koji prenose ispovijesti Hrvata emigranata koji priznaju da život vani nije pretjerano bolji.

Otkrio što ga zanima Milijarder koji je otvorio tvornicu rezanaca u Srbiji želi ulagati i u Hrvatsku

Jedan aspekt poslovanja i života u Irskoj dao je i Lucijan Carić, stručnjak za informacijsku sigurnost, na svom Facebooku.

– Nisam mislio da ću ovo napisati, ali ako želite otvoriti firmu u Irskoj – možda da razmislite o drugoj opciji – započeo je Carić.

- Bankarstvo im je u klincu, prema našem internet bankarstvu, oni su u srednjem vijeku. Ako mislite da je vaša hrvatska aplikacija neergonomska i loša, tek morate vidjeti irske. Osim toga, deru nenormalno, zadnja fora je bila fee od 250 USD na transakciji od 7,5k. Mislim da nas neće još dugo tako pljačkati...

SuperVal Ne mogu im odoljeti... Irski trgovački lanac napravio odličan potez kako zadržati Hrvate

Nakon toga, meni je ostao dojam da nisu nešto posebno poslovni, niti da isporučuju neku kvalitetu usluge. Da, iznimno su ljubazni, imamo sjajnog i strpljivog knjigovođu (kojeg mogu preporučiti i koji je poslovan) i koji nam je puno pomogao, ali da se stvari rade kako treba te njegove intervencije uopće ne bi bile potrebne.

Tako, da nisam nešto sretan price performance, za te cijene – kako je rekao Nikita – mogu i veće batine da se dobiju. Tako da mislim da ćemo tražiti druge opcije, na kraju krajeva već imamo firmu i čovjeka u USA.

Inače, Lucijan Carić je investitor i CEO DefenseCodea, tvrtke koju je osnovao bijeli haker Leon Juranić.

Sto mjera za demografsku obnovu

 

Ilustracija
VAŽNO
Imate atmosferski bojler? Ovo su neke stvari na koje treba paziti kako biste izbjegli tragične posljedice

A1 izdvaja za Vas

  • stefj:

    Je, probao i ja u Irskoj s firmom i odustao. U Londonu je sve puno, puno jednostavnije, vjerojatno prejednostavno za EU, pa zato i imamo Brexit... SAD je pak jednostavniji i od Londona, tamo je i poslovanje kud i kamo ... prikaži još! jednostavnije. A tek knjigovodstvo, mislim da nema jednostavnijeg na svijetu... Kod nas bi zapravo bilo zgodno raditi, samo da nemamo takvu birokraciju, da nemamo toliko parafiskalnih nameta, da nije toliko žestoka antipoduzetnička klima, da država nije toliko skupa, da nemamo dogovornu ekonomiju, da nemamo toliko sve podređeno državnom i javnom sektoru, da imamo malo bolju infrastrukturu i bolje veze sa svijetom... Eh da nema svega toga, onda ne bismo bili poput otoka gubavaca za investitore i ne bismo trebali tražiti pomoć u Kineskom i Ruskom kapitalu, onima koji se dobro snalaze i u investicijama u Africi, ratom i korupcijom uništenim državama i sl...

  • Neutralac:

    Nikad mi nije jasno zasto Hrvatska jednostavno ne prekopira sve procedure iz zemalja koje imaju najjednostavnije poslovanje....Zasto izmisljati toplu vodu... Zar je bas sve zbog uhljeba?? ... prikaži još!sve zbog uhljeba??

  • belottotototo:

    Glup naslov od jos glupljeg novinara koji samo zna prepisivati sa fejsa i jutarnjeg. Ne isplati se imati firmu a raditi iz hrvatske. ako se zivi i ima firma u irskoj naravno da je to bolji scenarij od zivljenja u ... prikaži još! hdzevskoj pokradenoj mocvari zvanoj hrvatska