Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽIVOT VANI

Stručnjak upozorava na problem u Irskoj: 'U odnosu na nas su u srednjem vijeku'

Irska
Foto: Ivana Jakelić
10.05.2019.
u 18:38

Usporedio je bankarstvo u Irskoj s onim u Hrvatskoj i rekao da je u Hrvatskoj ono na potpunoj višoj razini

Da trava nije zelenija drugdje često se može pročitati po portalima koji prenose ispovijesti Hrvata emigranata koji priznaju da život vani nije pretjerano bolji.

Jedan aspekt poslovanja i života u Irskoj dao je i Lucijan Carić, stručnjak za informacijsku sigurnost, na svom Facebooku.

– Nisam mislio da ću ovo napisati, ali ako želite otvoriti firmu u Irskoj – možda da razmislite o drugoj opciji – započeo je Carić.

- Bankarstvo im je u klincu, prema našem internet bankarstvu, oni su u srednjem vijeku. Ako mislite da je vaša hrvatska aplikacija neergonomska i loša, tek morate vidjeti irske. Osim toga, deru nenormalno, zadnja fora je bila fee od 250 USD na transakciji od 7,5k. Mislim da nas neće još dugo tako pljačkati...

Nakon toga, meni je ostao dojam da nisu nešto posebno poslovni, niti da isporučuju neku kvalitetu usluge. Da, iznimno su ljubazni, imamo sjajnog i strpljivog knjigovođu (kojeg mogu preporučiti i koji je poslovan) i koji nam je puno pomogao, ali da se stvari rade kako treba te njegove intervencije uopće ne bi bile potrebne.

Tako, da nisam nešto sretan price performance, za te cijene – kako je rekao Nikita – mogu i veće batine da se dobiju. Tako da mislim da ćemo tražiti druge opcije, na kraju krajeva već imamo firmu i čovjeka u USA.

Inače, Lucijan Carić je investitor i CEO DefenseCodea, tvrtke koju je osnovao bijeli haker Leon Juranić.

Sto mjera za demografsku obnovu

 

Komentara 30

ST
stefj
19:00 10.05.2019.

Je, probao i ja u Irskoj s firmom i odustao. U Londonu je sve puno, puno jednostavnije, vjerojatno prejednostavno za EU, pa zato i imamo Brexit... SAD je pak jednostavniji i od Londona, tamo je i poslovanje kud i kamo jednostavnije. A tek knjigovodstvo, mislim da nema jednostavnijeg na svijetu... Kod nas bi zapravo bilo zgodno raditi, samo da nemamo takvu birokraciju, da nemamo toliko parafiskalnih nameta, da nije toliko žestoka antipoduzetnička klima, da država nije toliko skupa, da nemamo dogovornu ekonomiju, da nemamo toliko sve podređeno državnom i javnom sektoru, da imamo malo bolju infrastrukturu i bolje veze sa svijetom... Eh da nema svega toga, onda ne bismo bili poput otoka gubavaca za investitore i ne bismo trebali tražiti pomoć u Kineskom i Ruskom kapitalu, onima koji se dobro snalaze i u investicijama u Africi, ratom i korupcijom uništenim državama i sl...

NE
Neutralac
04:53 11.05.2019.

Nikad mi nije jasno zasto Hrvatska jednostavno ne prekopira sve procedure iz zemalja koje imaju najjednostavnije poslovanje....Zasto izmisljati toplu vodu... Zar je bas sve zbog uhljeba??sve zbog uhljeba??

VE
velikiblekstijena
20:22 10.05.2019.

Lažnjivac !!!! Ko te je platio da tako lažeš? Zna se da je u Hrvatskoj jada i bijeda prema Irskoj. Sele se Hrvati u Irsku, a ne Irci na balkan

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije