Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sindikat metalaca

'U Đakoviću imamo manjak posla i višak nesposobnih menadžera'

Đuro đaković
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
13.05.2015.
u 10:14

Slavonskobrodska je tvrtka lani ostvarila ukupni prihod od 381,9 milijuna kuna, što je u odnosu na prethodnu godinu smanjenje u iznosu od 229,5 milijuna kuna ili 37,5 posto

Sindikat metalaca Hrvatske izrazio je nezadovoljstvo i zabrinutost rezultatima poslovanja Đuro Đaković Grupe u protekloj u prvom tromjesečju ove godine. Podsjetimo, slavonskobrodska je tvrtka lani ostvarila ukupni prihod od 381,9 milijuna kuna, što je u odnosu na prethodnu godinu smanjenje u iznosu od 229,5 milijuna kuna ili 37,5 posto. Negativan trend, s 18,4 milijuna kuna slabijim poslovnim rezultatom u odnosu na isto razdoblje lani, nastavljen je i u prva tri mjeseca ove godine.

– U Đakoviću ima viška loših, neposobnih menadžera i manjka posla za radnike. Stoga, ako netko treba otići iz Holdinga, onda su to ljudi zaduženi za prodaju naših proizvoda. Od Uprave očekujemo brzu reakciju i postavljanje mendžera koji su u stanju osigurati dovoljno posla za sve radnike – kaže dopredsjednik Sindikata Antun Štivić. On dodaje kako su sindikati podržali proces dokapitalizacije ĐĐ Holdinga, nadajući se kako će poslovanje u prvom kvartalu ove godine napokon biti pozitivno. Međutim, to se nije dogodilo. Sada žele zadržati postojeću razinu socijalnih prava za radnike, ali za to su prijeko potrebni novi poslovni ugovori. Stoga će, ističe, biti prisiljeni štititi prava iz kolektivnog ugovora, koja s ovakvim poslovanjem i gubicima vrlo brzo mogu doći pod ozbiljan znak pitanja.

>> Đuro Đaković i partneri žele ojačati metalsku industriju

Komentara 2

DU
Deleted user
00:48 14.05.2015.

kakve veze ima to što su menadžeri nesposobni? to su sdp-ovi partijski kadrovi i tu su zbog privilegija, a ne da budu sposobni. mogu se zaduživati bar još par godina, stavljati imovinu na hipoteke, prodavati imovinu - i bit će će plaća za menadžere. radnici tu nemaju što tražiti, ako hoće kruha, neka se bave politikom kako reče premijer.

Avatar d-ano
d-ano
01:00 14.05.2015.

Gladao sam ih na Velesajmu u Hannoveru//pa mogu rec da ima i losiji,,,,,,,,,,,u sustini srednja zalost,,,,nezaiteresiranost ....personala...losa organizacija,utisak nula,,priznajem da sam se razocaran udaljio u cudjenju .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije