Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Agrokor

Sberbank se vraća za stol. Okvir nagodbe gotov do 10. travnja

Fabris Peruško i Sergej Volk
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
1/6
21.03.2018.
u 17:27

Peruško potvrdio kako su Agrokor i Sberbank dogovorili 'akcijski plan'.

 Agrokor i Sberbank potpisali su sporazum koji omogućuje povratak Sberbanka u pregovore o nagodbi, a koji predviđa da izvanredna uprava priznaje tražbine Sberbanka, dok će ta ruska banka povući svoje tužbe, objavili su u srijedu izvanredni povjerenik Agrokora Fabris Peruško i predstavnik Sberbanka Sergej Volk.

- Sberbank potvrđuje da su banka i Agrokor dogovorili određene korake u pogledu rješavanja problema. Sberbank se sada vraća za stol kako bi se postigla nagodba, rekao je Volk dok je Peruško potvrdio kako su Agrokor i Sberbank dogovorili 'akcijski plan'. 

Fabris Peruško i Sergej Volk
1/7

- Nama će ovaj dogovor sa Sberbankom omogućiti da postignemo nagodbu uz široku potporu vjerovnika, a Sberbanka je uz to najveći vjerovnik - kazao je Peruško te dodao:

- Ovim dogovorom priznat ćemo tražbine Sberbanke dok će ona povući svoje tužbe u dogovorenom vremenskom periodu.

Peruško je naglasio kako će dogovor Sberbanci omogućiti aktivno sudjelovanje u procesu nagodbe.

- Isto tako dogovor omogućuje da sam novi Agrokor, koji će nastati nakon nagodbe, ima dugoročnu poslovnu mogućnost.

Izvanredni povjerenik je kazao i kako su se danas u Splitu sastali s vjerovnicima te postigli korake oko okvira nagodbe.

- Mogu potvrditi kako će 10. travnja okvir nagodbe biti gotov. Tako ćemo riješiti problem naših dobavljača u Konzumu i njihovog graničnog duga. Gotov okvir nagodbe omogućit će nam da u zakonskom roku imamo definiran i tekst nagodbe - zaključio je Peruško.

Fabris Peruško i Sergej Volk
1/7

Komentara 5

Avatar navijač
navijač
17:32 21.03.2018.

Napokon , Svim Hrvatima sretan 10. Travnj.

KA
karlos2000
22:56 21.03.2018.

10.travanj....lijep datum..feštaće i rusi sa nama

Avatar pittbull
pittbull
17:55 21.03.2018.

Profitirat ce oni tu jako puno sve je to igra mladog tigra...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije