Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi objekt tvrtke Hamowa Hidro:

'Povećat ćemo proizvodnju, pa tako i izvoz, a moći ćemo i otvoriti nova radna mjesta'

Karlovac: Početak gradnje poslovnog objekta tvrtke Hamowa Hidro
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/5
30.09.2020.
u 10:48

Najavili su da će iduće godine prije ljeta radovi biti gotovi, te da će započeti raditi u zoni.

Karlovačka tvrtka Hamowa Hidro koja posluje već 30 godina, ovih dana gradi svoju proizvodno – upravnu zgradu u Poduzetničkoj zoni Korana u Karlovcu. Riječ je o privatnoj firmi koja je proizašla iz nekadašnje Jugoturbine i koja sada posluje u iznajmljenom prostoru u Karlovcu.

- Potražnja za našim proizvodima raste, stoga smo kupili parcelu od 5.065 kvadrata u karlovačkoj poslovnoj zoni i na njoj gradimo zgradu veličine 600 kvadrata. Omogućit će nam povećanje proizvodnje, pa tako i izvoza, a moći ćemo i otvoriti nova radna mjesta. Osim toga, veća parcela nam omogućavanja moguća širenja u budućnosti. Sada kod nas radi 10 zaposlenika, ali primamo i ljude na ugovor o djelu, ovisno o obimu posla, te vanjske suradnike.

Proizvodimo i ugrađujemo opremu koja se koristi u odvodnji, vodoopskrbi i uređajima za pročišćavanje otpadnih voda. Crpnu stanicu ugradili smo i na jednoj naftnoj platformi, tako da tu vidimo mogućnost širenja poslovanja. Poslovanje bismo temeljili na tri osnovna tima; inženjeri koji će raditi na projektima, djelatnici u proizvodnom pogonu, te djelatnici koji će opremu ugrađivati na terenu– kazala je Mirjana Vučetić, direktorica tvrtke Hamowa Hidro. Najavili su da će iduće godine prije ljeta radovi biti gotovi, te da će započeti raditi u zoni. Građevinsku dozvolu za gradnju objekta vrijednu 4,2 milijuna kuna, dobili su od Županije u svega 2,5 mjeseci, a Županija će im plaćati i dva posto kamate kredita za investiciju.

- Zadovoljni smo što poduzetnici, unatoč problemima koje je donijela koronakriza, posluju, pronalaze načine kako i dalje biti konkurentni i uspješni u svome radu. I ulaganja tvrtke Hamowa Hidro i plan za otvaranje novih radnih mjesta, dokaz su da su naši poduzetnici žilavi i da imaju inicijative koje svakako želimo podržati. Trenutno je u Poduzetničkoj zoni Korana 26 tvrtki koji zapošljavaju oko 500 radnika. Ima nekoliko neizgrađenih čestica, ali događaju se i sada neke kupoprodaje, inicijative za izmjenom urbanističkog plana zone kako bi nekim poduzetnicima omogućili povećanje njihovih parcela. Uglavnom interes poduzetnika postoji za preostale parcele – kazala je Martina Furdek Hajdin, obnašateljica dužnosti županice Karlovačke županije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije