Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
angažirani radnici

Unatoč koronakrizi putem javnih radova u Vukovaru zaposleno 40 osoba

Putem javnih radova u Vukovaru zaposleno 40 osoba
Foto: Branimir Bradarić
1/3
17.08.2020.
u 13:47

- Unatoč epidemiji koronavirusa Vukovar je zadržao gotovo identičan broj uposlenih osoba. I danas na području grada radi oko 10.000 radnika, rekao je Pavliček.

Zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček i predstojnica vukovarskog područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Jasna kolar uručili su danas 40 ugovora o radu djelatnicima javnih radova. Prema riječima Pavličeka angažirani radnici u javnim radovima raditi će na uređenju, revitalizaciji i privođenju namjeni javnih površina na području grada.

- Program Javnog rada trajat će 6 mjeseci u razdoblju od 17. kolovoza 2020. do 16. veljače 2021. godine. 31 osoba biti će 100% financiran od strane Hrvatskog Zavoda za zapošljavanje, a 9 osoba 50% sredstvima HZZ-a, a 50% sredstvima Grada Vukovara. Ukupna vrijednost programa Javni radovi iznosi gotovo 1,2 milijun kuna, rekao je Pavliček.

Dodao je i kako ova mjera ima izniman značaj za Vukovar koji danas ima 50 posto manje stanovništva u odnosu na vrijeme od prije Domovinskog rata dok su gabariti grada ostali isti. Samim tim djelatnici u javnim radovima doprinijet će ljepšem i uređenijem gradu. Najavio je kako će uskoro biti potpisani ugovori i s 100-ak žena koje će biti dio projekta Zaželi.

- Unatoč epidemiji koronavirusa Vukovar je zadržao gotovo identičan broj uposlenih osoba. I danas na području grada radi oko 10.000 radnika, rekao je Pavliček.

Govoreći o projektu predstojnica vukovarskog ureda HZZ-a Jasna Kolar kazala je kako će tijekom šest mjeseci angažirani radnici na javnim radovima imati zagarantirani minimalac i plaćene putne troškove. Najavila je kako će uskoro biti potpisani ugovori o javnim radovima i sa ostalim općinama na području njihovog ureda. Na taj način biti će zaposleno 95 osoba za što će, preko HZZ-a, biti izdvojeno više od 2,6 milijuna kuna.    

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije