Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
20. fešta od rajčica

Podravka će u Istri preraditi 12.000 tona rajčica

rajčica
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL
1/4
26.07.2017.
u 12:30

Proizvodnja rajčice za preradu ugovorena je s 30 OPG-a na površini od dvjestotinjak hektara

Stručnim skupom o rajčici te dodjelom priznanja najzaslužnijim proizvođačima Podravka sutra u Umagu obilježava Dan rajčica uz jubilarnu, 20. feštu od rajčica.

Berba te “voćke” među povrtnicama u Istri je počela ovih dana i trajat će do rujna, a kako je Podravkina tvornica za preradu rajčice u Umagu jedina takve vrste u Hrvatskoj, ove će godine u njoj u koncentratima, kečapima i drugim proizvodima završiti između 11 i 12 tisuća tona proizvedenih na 200 hektara tridesetak kooperantskih OPG-a.

Vlado Sobota, direktor Podravkine Tvornice povrća Umag, kaže kako se očekuje da će ovogodišnja berba biti bolja od lanjske, a ugovorom je definirana cijena od 80-90 lipa za kilogram, ovisno o kvaliteti. Maksimalni dnevni kapacitet prerade tvornice je oko 300 tona, što znači da će se u mjesec i pol dana preraditi sva ubrana rajčica.

 

Komentara 2

Avatar tigarbbb
tigarbbb
16:15 26.07.2017.

i ovi paradajzi su jednaki ko jaje jajetu,sve gmo paradajzi

CE
centirion
15:58 26.07.2017.

To je U REDU'

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije