Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVJERENJE UPRAVI

Smirile se tenzije u Podravki?! Pucar ostaje

Podravka
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL
1/3
20.07.2017.
u 07:00

Mirovinski fondovi imaju znatno veći udjel u koprivničkoj kompaniji nego država, no glavni su potezi i dalje u rukama Vlade

Bez obzira na trzavice u Podravki zbog interesa s jedne strane države, a s druge mirovinskih fondova, koja traje od samog imenovanja Marina Pucara na čelnu poziciju, jer fondovi kao većinski vlasnici nisu dobili tražene zahtjeve, na posljednjoj sjednici Nadzornog odbora ipak je postignut kompromisa.

Kako se čuje, smirivanje situacije zatražio je ministar Goran Marić, koji je inače bio i glavna potpora Pucaru za ulazak u Podravku prije pola godine. Popustilo se je sada mirovinskim fondovima, pa je za člana uprave imenovan njihov kandidat Marko Đerek, a s druge strane Pucar je s ostalim članovima uprave dobio povjerenje da vodi Podravku sljedećih pet godina. – Upravi je dano povjerenje i puna podrška da se nastavi s jačanjem tržišnih pozicija.

Jedan od osnovnih ciljeva je da Podravka bude predvodnik trendova u segmentu inovacija proizvoda i modernih tehnoloških rješenja te povećanju efikasnosti ukupnog poslovanja – kažu u kompaniji. Novi član uprave Đerek ima dugogodišnje menadžersko iskustvo u internacionalnim kompanijama, a u Podravku dolazi iz Plive.

Komentara 2

BU
Bubalamala
08:49 20.07.2017.

Nikada se nije smjelo dogoditi da HDZ-e postavi svoj kadar u Podravki, jer će to iskoristiti za izvlačenje novca !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije