Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Smirile se tenzije u Podravki?! Pucar ostaje

Mirovinski fondovi imaju znatno veći udjel u koprivničkoj kompaniji nego država, no glavni su potezi i dalje u rukama Vlade
20. srpnja 2017. u 07:00 2 komentara 783 prikaza
Podravka
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Bez obzira na trzavice u Podravki zbog interesa s jedne strane države, a s druge mirovinskih fondova, koja traje od samog imenovanja Marina Pucara na čelnu poziciju, jer fondovi kao većinski vlasnici nisu dobili tražene zahtjeve, na posljednjoj sjednici Nadzornog odbora ipak je postignut kompromisa.

Emil Tedeschi ŠEF ATLANTICA Tedeschi: Podravka nam je zanimljiva, ali ne po svaku cijenu

Kako se čuje, smirivanje situacije zatražio je ministar Goran Marić, koji je inače bio i glavna potpora Pucaru za ulazak u Podravku prije pola godine. Popustilo se je sada mirovinskim fondovima, pa je za člana uprave imenovan njihov kandidat Marko Đerek, a s druge strane Pucar je s ostalim članovima uprave dobio povjerenje da vodi Podravku sljedećih pet godina. – Upravi je dano povjerenje i puna podrška da se nastavi s jačanjem tržišnih pozicija.

Jedan od osnovnih ciljeva je da Podravka bude predvodnik trendova u segmentu inovacija proizvoda i modernih tehnoloških rješenja te povećanju efikasnosti ukupnog poslovanja – kažu u kompaniji. Novi član uprave Đerek ima dugogodišnje menadžersko iskustvo u internacionalnim kompanijama, a u Podravku dolazi iz Plive.

goran marić veliki intervju Goran Marić: Podravka nikome neće biti bankomat PPD Zagreb prvak Liga prvaka PPD Zagreb ostao u eliti, Podravka u kvalifikacije Petrokemija Državna imovina Prodaje počele, upitni interes i planirani novac
Karneval
PROMO
Karneval nam se bliži, a odabir idealne maske je najvažniji događaj za sve klince
Skipper4you.com
MIRNO MORE
Znate li da se kod nas školuju skiperi koje cijene svugdje u svijetu
  • Bubalamala:

    Nikada se nije smjelo dogoditi da HDZ-e postavi svoj kadar u Podravki, jer će to iskoristiti za izvlačenje novca !