Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Klimatske promjene

Microsoft će u narednih pet godina donirati 50 milijuna dolara

Emmanuel Macron i Bill Gates
Foto: Philippe Wojazer/REUTERS/PIXSELL
13.12.2017.
u 11:27

AI for Earth je Microsoftov program čiji je cilj podržati osobe i organizacije koji se bave rješavanjem globalnih izazova zaštite okoliša lakšim pristupom AI alatima i obrazovanju te efikasnijim osmišljavanjem inovacija

Povodom druge obljetnice Pariškog sporazuma o klimatskim promjenama, predstavnici vlada i čelnici iz cijelog svijeta sastali su se u Parizu na „Summitu jednog planeta“ u Francuskoj kako bi razgovarali o inicijativama održivosti.

U ponedjeljak, neposredno prije no što se francuski predsjednik Emmanuel Macron obratio na summitu, Brad Smith iz Microsofta je objavio da će Microsoft u sklopu programa "AI for Earth" u narednih pet godina donirati 50 milijuna dolara.

AI for Earth je Microsoftov program čiji je cilj podržati osobe i organizacije koji se bave rješavanjem globalnih izazova zaštite okoliša lakšim pristupom AI alatima i obrazovanju te efikasnijim osmišljavanjem inovacija. Program AI for Earth temelji se na Microsoftovoj predanosti korištenju AI tehnologije kako bi pojačao inovativnost i unaprijedio održivost širom svijeta.

Kroz nove donacije, tekuće projekte i partnerstva Microsoft nastoji osnažiti ljude i organizacije da napreduju u resursima ograničenom svijetu, poručuju iz kompanije.

Pogledajte i galeriju o klimatskim promjenama na Jadranu:

Emmanuel Macron i Bill Gates
1/6

Komentara 1

Avatar pittbull
pittbull
13:53 13.12.2017.

Nece oni donirati,to je njima investicija...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije