Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gotova dokapitalizacija

I Nenad Bakić uložio u HPB, reorganizacija banke pri kraju

Nenad Bakić
Foto: Robert Anic/PIXSELL
Autor
Valentina Weisner Mijić
30.09.2015.
u 11:15

Temeljni kapital banke sad je veći 550 mil. kn i iznosi 1,21 mlrd. kn, a novi investitori imaju više od 25 posto vlasništva

Riješen je jedan problem HPB-a koji se relativno dugo provlačio kroz poslovanje – poručio je predsjednik uprave Hrvatske poštanske banke Tomislav Vuić s konferencije za novinare u povodu završetka procesa dokapitalizacije.

Temeljni kapital HPB-a sad je veći 550 mil. kn i iznosi 1,21 mlrd. kn, a novi investitori imaju više od 25% vlasništva. Među njima je, uz već poznate, mirovinske fondove Erste Plavi, Alianz ZB, PBZ CO i Raiffeisen OMF te osiguravatelje iz grupe Agram, CO i Generali, Agrokor projekte, FGS Prosperus i još nekoliko investicijskih fondova, kao privatni investitor u banku uložio i – Nenad Bakić. Vuić je istaknuo da je banka premašila adekvatnosti kapitala od 14%, ispunila uvjete koje je postavio EK o privatnom ulaganju u minimalnom iznosu 30%, provela reorganizaciju koja je u završnoj fazi i ostvarila dobar operativni rezultat s rastom tržišnog udjela te kredita i depozita građana.

Na upit o kvaliteti portfelja nakon dokapitalizacije, član uprave HPB-a Domagoj Karađole istaknuo je da im je portfelj sada dobro očišćen i adekvatno rezerviran, što potvrđuju izvještaji dubinskog financijskog snimanja.

>>Uspješno završena dokapitalizacija HPB-a

>>U prvom krugu dokapitalizacije HPB-a uplaćeno više od 300 milijuna kuna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije