Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sutra počinje II. krug

U prvom krugu dokapitalizacije HPB-a uplaćeno više od 300 milijuna kuna

HPB
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
24.09.2015.
u 17:10

U I. krugu pravo sudjelovanja su imali samo privatni investitori, a koji su prema uvjetima Europske komisije morali sudjelovati s 30 % iznosa u kapitalnom jačanju HPB-a po tržišnim principima, priopćio je DUUDI

Državni ured za upravljanje državnom imovinom priopćio je kako je uspješno završen prvi krug dokapitalizacije Hrvatske poštanske banke (HPB ) u kojem je uplaćeno 305.911.200,00 kuna.

– U I. krugu pravo sudjelovanja su imali samo privatni investitori, a koji su prema uvjetima Europske komisije morali sudjelovati s 30 % iznosa u kapitalnom jačanju HPB-a po tržišnim principima. Ostvarenim uplatama privatni investitori su premašili postavljeni uvjet, te su uplatili više od 50 % potrebnog iznosa u postupku dokapitalizacije Hrvatske poštanske banke – priopćio je DUUDI.

Zahvalili su se obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima, UCITS i investicijskim fondovima, osiguravajućim društvima, FGS-u, trgovačkom društvu i fizičkoj osobi, koji su sudjelovali u I. krugu dokapitalizacije i time iskazali povjerenje u HPB.

– Izuzetno smo zadovoljni protekom I. kruga dokapitalizacije, a s obzirom na uspješan I. krug, Republika Hrvatska će u II. krugu, koji počinje sutra ( 25. rujna 2015. ), uplatiti preostali iznos do ukupnog iznosa od 550 milijuna kuna. Time će uspješno biti dovršena dokapitalizacija HPB-a, a Banka može nastaviti sa stabilnim poslovanjem i daljnjim razvitkom – stoji u priopćenju.

>> Počeo upis dionica HPB-a, očekuje se i drugi krug uplata

Ključne riječi

Komentara 1

JO
josmalopanestalo
10:09 26.09.2015.

znači, i ona ode u prodaju taljanima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije