Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Preuzimanje

Barić i Čupić transformirat će Westgate

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
23.04.2018.
u 10:00

Preuzimatelj je Focus Invest, austrijska investicijska grupa i dosadašnji najveći pojedinačni suvlasnik ovog trgovačkog centra

Velika transakcija na tržištu maloprodaje ovih je dana glavno obilježje tržište nekretnina: realizirana je u travnju kroz sklapanje kupoprodajnog ugovora i dolazi kao recentna potvrda tvrdnje da na prilično zasićenom tržištu retail biznisa u Hrvatskoj, koje se smatra limitirajućim faktorom za nove centre, ipak ima mjesta i za akvizicije postojećih zbog očekivanog prinosa investitora, što uključuje i međuvlasnička preslagivanja, piše Poslovni dnevnik.

Tako je najveći trgovački centar u Hrvatskoj s 226.000 m², prostorno treći u Europi - Westgate Shopping City (WG), zapetljan u svom poslovnom modelu koji nije polučio ciljani efekt, dobio novu vlasničku strukturu.
 Preuzimatelj je Focus Invest, austrijska investicijska grupa i dosadašnji najveći pojedinačni suvlasnik ovog trgovačkog centra, jer je po zasad nepoznatoj cijeni otkupila poslovne udjele od grupe Plus City u Trgovačkom centru Zagreb, tvrtki koja je vlasnik Westgatea.

Vlasnik je već imenovao i novu upravu i, što je kod toga najzanimljivije, promjene u upravljačkoj strukturi su kao po receptu “vratite dite materi”.
Kormilo za vlasnika preuzima naš priznati arhitekt Otto Barić, koji je započeo razvoj centra te je tada i dao svoj arhitektonski doprinos, iako nije bio i službeni projektant.

Barić je upravo postao novi direktor tvrtke Trgovački centar Zagreb, vlasnika navedenog šoping centra te još ostaje da se to provede i kroz upis imenovanja u sudskom registru. Prema našim informacijama Bariću mandat predsjednika uprave počinje teći početkom svibnja.

Tu nikako nije kraj zanimljivostima nove M&A transakcije, jer pored Barića čiji je portfolio impresivan, kako zbog građevina u dalekom i po investicijama nadmoćnom bogatom Kataru, tako i u Hrvatskoj, u WG se s upravljačkom palicom doslovno ponovo vraća u projekt, s ciljem njegova unaprjeđenja, također poznati developer Denis Čupić.

S Čupićem su na počecima rada ovog centra i bila otvorena vrata potrošačima. Kasnije je projekt napustio, dok je u međuvremenu nastavio stjecati veliko iskustvo u djelatnosti trgovačkih centra, slijedom čega je i aktualni predsjednik HUP Udruge developera.

Renomirani dvojac Barić-Čupić na velika vrata ulazi u WG. Promjene u upravljačkim strukturama dolaze kao izravna posljedica promjene vlasničke poluge te su realizirane kroz preuzimanje u 100%-tno vlasništvu tvrtke Trgovački centar Zagreb od strane jednog od dva dosadašnja najveća suvlasnika. U tijeku je još završni krug na pravnoj ‘papirologiji’.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije