Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zlata vrijedan

Agro Oskar modernoj farmi svinja iz Zagorja

Koprivnica: Proglašenje pobjednika izbora za najbolji OPG u Hrvatskoj "Zlata vrijedan"
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/14
19.09.2020.
u 09:59

Poljoprivrednici iz cijele Hrvatske potegnuli su do Koprivnice jer se izbor najboljih ne propušta, čak ni u godini korone kada su mnogi morali doći bez djece

Prije nego što će u četvrtak navečer kročiti na pozornicu Podravkinog rekreacijskog centra u Koprivnici i iz ruku predsjednika Hrvatskog Sabora Gordana Jandrokovića primiti nagradu za osvojeno prvo mjesto u izboru za najbolji OPG, Željka i Mario Trbušić u čudu su se pogledali.

Kompjutor i hrana za svinje

– Ne, nikako nisam to očekivao. Ne mogu vjerovati – kazao je Mario držeći u rukama ček na iznos od 30.000 kuna, koliko su osvojili za prvo mjesto. No sedmi je Agro Oskar – priznanje za najbolje obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo u izboru Večernjeg lista i Ministarstva poljoprivrede – otišao u Bedekovčinu gdje ovi marljivi Zagorci imaju najsuvremeniju farmu svinja u Krapinsko-zagorskoj županiji na kojoj je 200 krmača te godišnje uzgoje 4000 tovljenika i 4500 prasadi. Trbušić se svinjogojstvom bavi više od dva desetljeća, od vremena kada je obitelj imala dvije-tri svinje. Danas se na obiteljskoj farmi dnevno za prehranu svinja kompjutorski miješa osam različitih “menija”, a životinje pojedu oko četiri tone hrane na dan. Podjednako iznenađeni kao i Trbušićevi bili su i Maja i Kristijan Pandek iz Zagreba, vlasnici gospodarstva PA-VITA na kojem je suvremena farma krava na kojoj se godišnje proizvede milijun litara mlijeka. Njima je nagradu dodijelila ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

– Jako nam je drago. Baš smo sretni – rekli su Pandekovi kojima je za osvojeno drugo mjesto pripala nagrada u iznosu od 20.000 kuna.Veliko je veselje vladalo i za stolom supružnika Košić iz Krkanca u Varaždinskoj županiji.

Maja i Mario Košić su u ovogodišnjem izboru za najbolji OPG-Zlata vrijedan osvojili treće mjesto i deset tisuća kuna. Njima je ček uručio Helmut Fenzl, predsjednik uprave SPAR Hrvatska d.o.o. – Joooj, znate kaj... – nisu dovršili misao marljivi proizvođači povrća koji su dobar dio svečane završnice bili na videovezi sa s kćerima Ledom i Larom. Djevojčice, koje odgajaju tako da i one nauče vrijednost i važnost onoga čime se njihovi roditelji bave, također su željele pratiti što se zbiva u novouređenom Podravkinu rekreacijskom centru no, nažalost, roditelji ih zbog epidemioloških mjera nisu mogli povesti. Zato je i Damir Orenda – pobjednik u kategoriji mlade nade u poljoprivredi – na izbor poveo oca Draška, a majka Đurđica je ostala doma u Maloj Črešnjevici u Virovitičko-podravskoj županiji. Damiru je pripalo 10.000 kuna, a nagradu mu je uručila Tanja Hrvojević, menadžerica za asortiman osviještene prehrane u DM-u.

Koprivnica: Proglašenje pobjednika izbora za najbolji OPG u Hrvatskoj "Zlata vrijedan"
1/59

Čitatelji odabrali jabuke

Čitatelji Večernjeg lista najboljim su proglasili OPG Željke Strgar iz Drenovaca kod Županje. Strgarovi imaju nasade prvoklasnih jabuka. Njima je nagradu – elektroničku pretplatu na Večernjak i tablet – uručio glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić. – Odlično – kazali su Željka i Marko Strgar. A na završnicu izbora za najbolji OPG vrijedni su poljoprivrednici potegnuli iz svih krajeva Hrvatske. Među njima su bile i dvije trudnice – Sanja Tasovac s Korčule i Martina Kolačević iz Kalinovače u Lici koja je u Koprivnicu došla autobusom jer je suprug Nikola morao ostati kod kuće s njihovih petero djece. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije