Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTRAGA ZA SAVRŠENOM

Najbolje maskare do 13 eura: Tri su se istaknule kao vrijedne kupnje

Foto: Sandra Mikulčić
1/10
20.09.2023.
u 07:30

Kako bi se tražena maskara trebala moći naći i u torbici tinejdžerice, jednako kao i srednjoškolke i studentice, gornju smo cijenu ograničile na 13 eura. Tri su se maskare nametnule kao vrijedne kupnje

Potraga za savršenom maskarom za većinu od nas traje od prvog nanošenja prve maskare i vjerojatno će trajati dok god na tržište pristižu nove. Jer, možda je baš ta najnovija – savršena. Dok se to savršenstvo ne ukaže, tražimo odličnu maskaru, najbolju od isprobanih, a sada smo se fokusirale na maskare koje obećavaju izduženije i volumenom bogatije trepavce. U uži izbor za probu uzele smo maskare koje nam je više dama preporučilo, maskare s velikim brojem odličnih recenzija u web trgovinama, kao i maskare popularne u teen krugovima. Kako bi se tražena maskara trebala moći naći i u torbici tinejdžerice, jednako kao i srednjoškolke i studentice, gornju smo cijenu ograničile na 13 eura, odnosno nekadašnjih 100 kuna. Ostali su zahtjevi u osnovi bili ono što svaka dama traži od dobre maskare: da trepavice s njom djeluju duže i gušće, da se kroz dan ne istrusi i ne preslika na kožu ispod očiju. Nakon isprobavanja, tri su se maskare nametnule kao vrijedne kupnje: Essence Lash like a boss, Catrice Lash changer i nešto skuplja Maybelline Sky High Lash.

Essence Lash like a boss - dovoljno je jedno nanošenje gustom, zakrivljenom četkicom, oko koje smo u početku bili skeptični no pokazala se sjajnom, i trepavice djeluju puno izdašnije
Foto: Sandra Mikulčić

Essence Lash like a boss nam je budget favorit. Pakiranje od 9,5 ml stoji 4,10 eura, na akciji smo ga našli za 3,90 eura. Dovoljno je jedno nanošenje gustom, zakrivljenom četkicom, oko koje smo u početku bili skeptični, no pokazala se sjajnom, a trepavice djeluju puno, puno izdašnije i lijepo su razdvojene. Maskara im daje i duljinu i volumen, oči su naglašenije. Gustoća je baš kakva treba biti da se trepavice lijepo istaknu, a da ne djeluju umjetno. Ne preslikava se, ne trusi se. Sa skidanjem maskare također nije bilo problema, otišla je s toplom vodom.

Catrice Lash changer vodootporna maskara trepavice izdužuje i čini ih voluminoznijim
Foto: Sandra Mikulčić

Catrice Lash changer vodootporna maskara ima cijenu od 5,80 eura i pakiranje od čak 11 ml. Trepavice izdužuje i čini ih voluminoznijima. Četkicom u obliku stošca maskara se također dobro nanosi, lako i dosta precizno. Dovoljan je jedan sloj. Trepavice su lijepo razdvojene, nema ružnih grudica. Proizvođač navodi da ova maskara sadrži i hijaluronsku kiselinu pa trepavice i njeguje. Ni ona nam se nije preslikavala ispod očiju. Ipak, stavka ''vodootporna'' mora se shvatiti uvjetno – koju suzu od smijeha će preživjeti, no zasuze li oči jače, otići će i maskara, iako se deklarira kao vodootporna.

Maybeline Sky High Lash - pakiranje je skromno, brzo ćete morati po drugo, no vizualni je rezultat prilično bogat
Foto: Sandra Mikulčić

Maybeline Sky High Lash od 7,2 ml našli smo po cijeni od 12,90 eura, manjoj od 6 ml cijena je 11,90 eura. Pakiranje je skromno, brzo ćete morati po drugo, no vizualni je rezultat prilično bogat. Ova maskara koja se deklarira kao proizvod za volumen i produžavanje trepavica taj posao zaista i odradi. Trepavice djeluju dugačke i guste, lijepo su razdvojene. Četkica je dobra, fleksibilna. Maskara se nešto brže suši pa je valja nanijeti brže, i to je u biti (uz malo pakiranje) jedina zamjerka. Skida se s toplom vodom, no na trepavicama je postojana: ne preslikava se, niti se trusi.

Foto: Sandra Mikulčić

Dodatno, za preporuku je L'Orealova Telescopic maskara za produljenje trepavica od 8 ml koja s redovnom cijenom od 16,80 eura izlazi iz zadanog cjenovnog okvira, no našli smo je na akcijskih 12,90 eura, što je vrijedno kupnje. Njezina je četkica odlična, fleksibilna s elastičnim čekinjama, s ravnim stranama, pa se maskara na trepavice može nanijeti precizno i ravnomjerno. Ispod očiju se ne preslikava. Trepavice lijepo razdvoji i produljuje, no ne daje im dodatan volumen. Ako na tom polju ne pristajete na kompromis, ipak tražite dalje.

Foto: Sandra Mikulčić

Vodootporna maskara Essence All eyes on me također se pokazala na razini zadatka. Na prvi pogled može odbiti malim pakiranjem, izvana manjim nego kod ostalih maskara, no u njemu je 8 ml sadržaja. Također, i cijena je više nego povoljnih 2,10 eura. Trepavice izgledaju dulje, dobiju i malo volumena (ne očekujte čuda za 2,10 eura...). Četkicom se maskara nanosi dobro, ali ima problema s razdvajanjem trepavica pa tu traži korekciju. Tijekom dana se ne mrvi i ne razmazuje. Lako se skida odgovarajućim sredstvom.

Koju maskaru vi koristite? Koja vam se nametnula kao pravo otkriće? Pitali smo vas to, a vi ste nam na barkod@vecernji.net  te na Facebooku preporučile Essence I love extreme (u rozom pakiranju; 3,10 eura), Rimelovu maskaru Wonder'Luxe Volume (4,70 eura), Catrice Glam & Doll (4,50 eura), Max Factor Divine Lashes (6 eura). Za Maybelline Lash Sensational Vlatka kaže da radi čuda, a stoji 8,40 eura. Martini je Lidlova Cien maskara za volumen najbolja koju je ikad probala, a košta oko tri eura. Od skupljih, preporučile ste maskaru Hypnôse od tvrtke Lancôme (33,60 eura), a više vas koristi L'Orealove maskare. Među preporučenima su i one marke Clinique (oko 20 eura), YSL i Farmasi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije