Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Ima nešto u toj sedmici, a još više u pripremama od – ljeta

advent
Goran Stanzl/PIXSELL
29.11.2016. u 11:28

Magično će ove godine biti u Zagrebu u predbožićno doba. Vidjet će to i turisti. I nagraditi glavni grad i s više od 123.000 noćenja

Magična je ta brojka sedam.

Sedmi je put otvorio Advent u Zagrebu svoja vrata. A baš je ove, sedme godine, i najveći. I nikad nije bio bolji. Tek je počeo, a već ide u smjeru rušenja rekorda. Gužve koje su za vikend “vladale” centrom tome svjedoče. Na ulicama su, osim Zagrepčana, u kuhanom vinu i fritulama uživali i strani turisti, a prvi je adventski vikend privukao i više od 30 predstavnika medija iz inozemstva. Ne samo da je manifestacija najiščekivanije razdoblje godine već je sad i samo otvaranje Adventa događaj koji se ne smije propustiti. Mjesta su se u Ledenom parku na Tomislavcu zauzela sat i pol prije početka programa, a kad su klizači izišli na “teren”, napunile su se i staze iznad trga.

Sve je to rezultat dugotrajne pripreme koja počinje još u ljeto, kada djelatnici Turističke zajednice kreću u promotivnu kampanju po cijelome svijetu. Reklame se na radiju, televiziji, u tisku i na internetu vrte na domaćem, regionalnom i europskim tržištima, pogotovo njemačkom, talijanskom, britanskom, francuskom te dodatno u Japanu i Koreji. Toliki trud mora dati i dobre rezultate. A ne samo da se radi već se zna i u kojem smjeru se mora raditi. Nije Turistička zajednica slučajno od malog Adventa napravila najveću manifestaciju u Hrvatskoj, a i šire. Učinili su to sustavnim mjerenjima i ispitivanjima, kao što je ono koje su proveli nakon završetka lanjskoga Adventa. Isto će učiniti i ove godine, kada će cijeli prosinac s Institutom za turizam istraživati potrošnju.

A toplina Zagrepčana koji cijeloj atmosferi daju dodatnu notu je “točka na i”. Iliti višnja na vrhu šlaga. Upravo tu prijateljsku atmosferu naglašavaju i organizatori. Pa su ove godine odlučili učiniti nešto i za svoje sugrađane izvan centra. Tako će 400.000 stanovnika Novog Zagreba imati svoj poseban Advent. A slavit će se i u starom dijelu grada. Bez obzira na lokaciju, magično će ove godine biti u Zagrebu u predbožićno doba. Vidjet će to i turisti. I nagraditi glavni grad i s više od 123.000 noćenja.

Komentara 1

Avatar XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
23:55 30.11.2016.

Takvu propagandu ne bi ni Gebels osmislio ;(

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije