Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nije šala

McDonaldsov hamburger 'najjeftinija i najhranjivija hrana'?!

McDonaldsov hamburger McDouble (1)
Foto: McDonalds.com
1/4
29.07.2013.
u 22:19

Jedan takav hamburger sadrži 390 kalorija, 23 grama proteina, 7 posto dnevne vrijednosti vlakana, 20 posto dnevne doze kalcija i 19 grama masnoće.

Kada se spominje jeftina, a hranjiva i bogata hrana zasigurno vam na pamet ne bi pali proizvodi iz McDonaldsa. No, prema New York Postu, čiji je novinar Kyle Smith na tu temu napravio cijelu studiju, McDonaldsov hamburger McDouble je \'najjeftinija i najhranjivija hrana koja je ikad postojala u ljudskoj povijesti\', piše Daily Mail.

Jedan takav hamburger sadrži 390 kalorija, 23 grama proteina, 7 posto dnevne vrijednosti vlakana, 20 posto dnevne doze kalcija i 19 grama masnoće. Brza hrana stoji oko 1,76 dolara za 1.000 kalorija, dok zdrava hrana košta deset puta više, pokazalo je istraživanje američkog dijetetskog udruženja provedenog 2007. godine na sveučilištu u Washingtonu. \'Obrok od 2.000 kalorija na dan tako stoji 36.32 dolara\', rekao je autor studije Adam Drewnowski.

Jedan od argumenata za McDouble je i sve veća cijena organske hrane, za koju Smith kaže da sada postaje luksuz. \'Proizvodnja hrane može izgledati jeftino ekološki osviještenim plavušama koje troše 300 dolara na pramenove svaki mjesec, ali ako je vaš cilj napuniti prazan želudac, to je iznimno skupo po kaloriji\', zaključuje Smith.

>> Tko jede salate u McDonald\'su? Uprava priznala: Gotovo nitko!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije