Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Padat će cijeli dan

Zagreb i kontinentalna Hrvatska uživaju u snijegu, stižu i debeli minusi

Zagreb: Nasip uz Savu prekriven snijegom koji još uvijek pada
Slavko Midzor/PIXSELL
23.01.2022.
u 11:21

U narednim danima doći će do velikog zahlađenja, pa će tako temperature u jutarnjim danima u metropoli doseći -9 stupnjeva.

Zagrebačke obronke, ali i ulice središta grada zabijelio je snijeg koji je jutro počeo lepšrati, no do 11 sati već pada u većim količinama. U naseljima na obroncima Medvednice se stvara vrlo tanki snježni pokrivač, dok se u ostatku Zagreba već ne prima za površinu. 

Snijeg bi u Zagrebu trebao nastaviti padati i tijekom cijelog dana, ali će prema podacima iz Državnog hidrometeorološkog zavoda, povremeno trebao padati zajedno s kišom. Prevladavat će oblačno, povremeno uz snijeg. Na širem području grada moguće je stvaranje tanjeg snježnog pokrivača, osobito u okolnom gorju. Vjetar većinom slab. Najviša dnevna temperatura zraka oko 2 °C.  Sutra bi već trebalo biti nešto ljepše vrijeme.  

 

 

- U prvom dijelu dana pretežno oblačno povremeno uz snijeg, a zatim prestanak oborine i razvedravanje. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Najniža jutarnja temperatura zraka od -2 do 0, a najviša dnevna oko 2 °C. Krajem dana očekuje se osjetno zahladnjenje - piše DHMZ za Zagreb, a ista prognoza vrijedi i za središnji dio Hrvatske općenito. 

U narednim danima doći će do velikog zahlađenja, pa će tako temperature u jutarnjim danima doseći do -9 stupnjeva. No, u ostatak tjedna ipak će biti dosta topliji pa živa neće padati mnogo iznad nule. 

Na snijeg je upozorio i Zagrebački holding.

- Na širem gradskom području pada snijeg, kolnici su mokri i skliski pa vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cesti. Prema privremenoj regulaciji prometa vozi se u zonama radova.  Čišćenje kolnika možete prijaviti na dežurne brojeve Zimske službe 01/6422 – 227 i 01/6422 – 228, a za pješačke zone, prilaze institucijama, parkovima, centralnim gradskim stubama, tramvajskim stajalištima obratite nam se na broj 072 500 400 ili putem društvenih mreža i ostalih digitalnih kanala Zagrebačkog holdinga - poručuju. 
 

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar babinjak1984
babinjak1984
12:05 23.01.2022.

Gdje to pada???

Avatar Marko
Marko
11:59 23.01.2022.

Bandić bi rekao: pojest ćemo ga....

LI
liliZG
16:56 24.01.2022.

"narednim danima doći će do velikog zahlađenja, pa će tako temperature u jutarnjim danima doseći do -9 stupnjeva. No, u ostatak tjedna ipak će biti dosta topliji pa živa neće padati mnogo iznad nule. "....jutarnjim satima-možda, ... živa neće padati mnogo ISPOD nule-možda????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije