Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

VG Fest - festival urbane kulture i kreativnog nereda

VG Fest
31.05.2023.
u 15:30

Park dr. Franje Tuđmana, Velika Gorica, 2.-4.lipnja 2023. U suradnji s Gradom Velika Gorica, Gradskom knjižnicom Velika Gorica, sportskim udrugama, Goričkim klubom mladih, Plesnim klubom Megablast, Udrugom Traumatic Arts

Bliži nam se jubilarno, 10. izdanje VG FESTa, festivala urbane kulture i kreativnog nereda koji će u Parku dr. Franje Tuđmana, od 2. do 4.lipnja okupiti sve one željne dobre zabave, plesa, zanimljivih radionica i igara za djecu i odrasle, dobrih predstava, koncerata i glazbe.

Posjetitelji će moći uživati u raznim kreativnim, sportskim, plesnim i ekološkim radionicama, radionicama zmajarenja ili oslikavanja lica, naučiti ponešto o ekologiji i recikliranju, kupiti knjige po povoljnim cijenama u sklopu akcije „Euro plati knjigu uhvati“, pogledati predstavu „Uzbuna u plastičnom carstvu“, uživati u uličnoj predstavi umjetnika iz Srbije i Rumunjske,a vrhunac ovog festivala zasigurno će biti veliki koncert grupe ZABRANJENO PUŠENJE koji nas očekuje u subotu 3.lipnja u 20.30h. Od 19 sati ne propustite i nastup goričke grupe REFORMATORI koja će nas uvesti u nezaboravnu rock večer!

NE VGtiraj, EKO reagiraj - brojne ekološke radionice i ove godine na VGFESTu

I ove godine VG Fest će se održati u suradnji s prirodom. Upravni odjel za prostorno planiranje, graditeljstvo i zaštitu okoliša Grada Velika Gorica pripremio je brojne zanimljive radionice na temu zaštite okoliša. U petak 2.6. od 9 sati u Gradskoj vijećnici ne propustite edukativne radionice o zelenim projektima, klimatskim promjenama i otpadu (detaljan program u prilogu), a ova subota pravi je eko je dan našeg festivala kada vas na otvorenom od 16 sati očekuju kreativne eko radionice za djecu i odrasle: naučite sve o eteričnim uljima, kako izraditi prirodne proizvode za njegu kože ili terarij, kako pravilno reciklirati i još mnogo toga.


 

Festival vještina za život

U subotu 3.6. na prostoru parka održat će se i drugi po redu Festival vještina za život koji će okupit niz organizacija i institucija koje provode programe izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja usmjerene razvijanju vještina za život te samostalnosti kod djece i mladih. Djeca i mladi – kao i svi drugi posjetitelji, moći će sudjelovati u preko 30 radionica, predavanja i aktivnosti koje je pripremilo 15 partnerskih organizacija i institucija, a tijekom cijele subote.

Festival vještina centralna je aktivnost kampanje Vještine za život – Putokaz za bolji svijet, koju su 2022. godine pokrenuli Savez izviđača Hrvatske, Ravnateljstvo civilne zaštite, Hrvatski Crveni križ, Hrvatska gorska služba spašavanja i Hrvatska zajednica tehničke kulture. Manifestacija se održavaju u suorganizaciji i s pokroviteljstvom Grada Velika Gorica i Turističke zajednice grada Velika Gorica.

Više o programu Festivala možete pronaći na www.vjestinezazivot.hr

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije