Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
adventski program

Uživa se u Zimskim cajtima, uskoro stiže i Božićna furka

Velika Gorica
Foto: TZ Velika Gorica
1/7
08.12.2018.
u 13:25

Klizalište se u perivoju dvorca Erdődy otvorilo jučer u Jastrebarskom, a klizati se može i u središtu Velike Gorice, pokraj Muzeja Turopolja, nove adventske lokacije u tom gradu

Nakon što je metropola zabljesnula u blagdanskom ruhu, višak adventskog nakita gradonačelnik Milan Bandić odlučio je posuditi Svetom Ivanu Zelini pa sada zagrebačke lampice svijetle i na njihovu glavnom trgu. Upaljena je u tom gradu i prva adventska svijeća, čime je i kod njih službeno počela manifestacija "Advent u Zelini", za koju je tamošnja Turistička zajednica pripremila niz koncerata, izložbi, čitalačkih radionica... 

Božićni sajam, s ugostiteljskim kućicama te igluom Djeda Božićnjaka, otvorit će se, pak, tek 14. prosinca, a jedan već pohode građani Zaprešića, koji se odvija oko klizališta na Trgu Ivana Pavla II. uz prigodnu blagdansku ponudu, kuhana vina i zimske specijalitete.

Tradicionalno se u većini gradova i općina održavaju božićni sajmovi na kojima se može uživati u nastupima kulturno-umjetničkih društava, koncertima, predstavama, festivalima i raznim izložbama, a na Advent se može i u Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Samobor, Svetu Nedelju, Svetog Ivana Zelinu, Vrbovec, Veliku Goricu, Zaprešić i Pisarovinu.

Ništa bez bake Mraz

Klizalište se u perivoju dvorca Erdődy otvorilo jučer u Jastrebarskom, a klizati se može i u središtu Velike Gorice, pokraj Muzeja Turopolja, nove adventske lokacije u tom gradu. Puna dva tjedna, počevši od sutra do 23. prosinca, svakog će se dana održavati radionice u Božićnom selu, dok će vikendima u ponudi biti i dječji disko i nastupi velikogoričkih vrtića te predstave za najmlađe.

Dugo Selo Manifestaciju je paljenjem svijeće pod satom otvorio gradonačelnik Nenad Panian
Foto: Grad Dugo Selo

- Gotovo svakog dana očekuju vas koncerti poznatih izvođača kao što su Adastra, Retrodukcija, tamburaški sastavi Barabe, Harmonija, Alibi, Mel Camino i brojni drugi, a posebno ističemo nastup Slavonskih lola u povodu Dana grada 13. prosinca. Dan poslije slijedi nam koncert "Goričani za Goričane" na kojem će nastupiti Jacques Houdek, Ivana Kindl i Vanda Vinter - najavili su iz velikogoričke Turističke zajednice. Uz gradsku sportsku dvoranu kliže se i u Dugom Selu, klizalište je postavljeno i na malom trgu uz tržnicu u Ivanić-Gradu, a tijekom prosinca grad će posjetiti i Djed i Baka Mraz.

Galerija - Pogledajte kakve delicije poznati nude na svojim kućicama na zagrebačkom Adventu

Velika Gorica
1/19

- Nakon njihova dolaska kočijom 15. prosinca djeca će se moći s njima i fotografirati u postavljenoj kućici. Slijedi i zajedničko kićenje bora djece, predstavnika škola i vrtića, ples uz DJ-a i animatorice Tvornice smijeha - kažu organizatori. 
  
I veliko iznenađenje: strijela

"Zimski cajti" oživjeli su i u Svetoj Nedelji, također s klizalištem, gdje je danas na programu dječji program "Vilenjačka bajka", odnosno kreativne radionice božićnih ukrasa, animacijske igre za djecu i modeliranje balona uz kostimirane animatore. Živo će biti i od 14. do 30. prosinca na središnjem samoborskom trgu.

- Vikend 15. i 16. prosinca rezerviran je za urbani Božić, Samoborsku božićnu furku u organizaciji Kluba poduzetnica Samobor, koja će predstaviti kreativnu scenu u božićnoj kupoli koja će za ovu prigodu poprimiti "Frozen" oblik - kažu u Turističkoj zajednici. Te subote na Trg kralja Tomislava spačekima će se dovesti Djedovi Božićnjaci, a udruga Etno fletno pripremila je božićni etnoprogram. Želeći sačuvati stare običaje samoborskog kraja, posjetitelje će podučavati kako ukrasiti licitare i izraditi "kinč", ukras za božićna drvca. 

Samobor Djed Božićnjak i vilenjak Zvonček na glavni trg dolaze na Badnjak
Foto: Ivan Tibor Grujić/Grad Samobor

- Djed Božićnjak i vilenjak Zvonček, osim što će uveličati Badnjak, dovoze i veliko iznenađenje: Samoborsku strijelu, mini božićni vlakić za djecu - kažu organizatori. Na Svetu Luciju može se, pak, u večernjim satima posjetiti dvorac Lužnica, koji će časne koje ondje žive za tu prigodu osvijetliti svijećama i svjetiljkama u adventskom okružju.

>> Pogledajte kako je bilo na otvaranju Adventa u Zagrebu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije