Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obrazovanje

Uskoro prve diplome za organizatore medijskih događanja

pou samobor
Arhiva VL
Autor
Mateja Šobak/VLM
06.04.2012.
u 11:00

Kako bi stekli ovo zanimanje, bivši gimnazijalci već mjesecima polaze nastavu u POU Samobor

U sklopu europskog projekta Second chance for dropouts, osamnaest gimnazijalaca koji su odustali od studiranja za nepunih mjesec dana prvi će u Hrvatskoj steći zanimanje organizatora medijskih događanja.

Nastava i projekti

– Projekt provodi Pučko otvoreno učilište Samobor uz podršku Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a iako je isprva planirano obrazovanje samo petnaest gimnazijalaca, zbog velikog interesa uključeno ih je još troje – kaže voditeljica projekta Vesna Burić. Polaznici su odslušali 20 nastavnih cjelina, a nakon završetka nastave dobili su tri mjeseca kako bi osmislili i organizirali jedno glazbeno, scensko i likovno događanje. Prvi je projekt mladih organizatora likovni, a proveli su ga u suradnji s Kućom za ljude i umjetnost Lauba. Njihova izložba "Usudi se probati" može se pogledati do 23. travnja, a nakon toga očekuje ih završni ispit.

Konkurentni na tržištu

– Prije dvije godine shvatila sam da me zanimaju odnosi s javnošću te sam se, nakon što sam čula na radiju da projekt počinje, odmah prijavila na burzu kako bih mogla sudjelovati – objašnjava Antonela Lulić, jedna od polaznica projekta te dodaje kako se nada da će završnim ispitom steći zanimanje kojim će moći konkurirati na tržištu rada.

Završetkom projekta, osamnaestero ovih mladi ljudi bit će jedini u zemlji s formalnim obrazovanjem za organizatora medijskih događanja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije