Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Uređenje Mihaljevca još će pričekati

Do prije poništenja natječaj je trebao trajati do 1. ožujka.
27. veljače 2021. u 12:20 1 komentara 546 prikaza
Pogledajte galeriju 1/3

Od rekonstrukcije derutnog okretišta na Mihaljevcu još uvijek nema ni “r”, a kako stvari trenutno stoje, to se neće promijeniti barem još neko vrijeme. Po drugi put u pola godine, naime, poništen je natječaj kojim se traži izvođač radova uređenja na terminalu, a ovog puta, kako stoji u objašnjenju, razlog je što pojedine stavke troškovnika - one koji se odnose na radove montaže i demontaže tramvajske pruge - spadaju u nadležnost ZET-a, pa je zato “potrebno značajno izmijeniti dokumentaciju o nabavi”.

NASELJE KOD VINKOVACA U Vođincima otvoren rekonsturirani dječji vrtić vrijedan 5,2 milijuna kuna

Da će okretište vrlo brzo dobiti više godina željeni “makeover” , podsjetimo, najavili su iz još u veljači prošle godine, no potrebno je bilo proći još šest mjeseci prije nego je raspisan prvi natječaj za izvođačem radova. Vrijednost projekta bila je tada 13 milijuna kuna bez PDV-a, no nabava je na kraju poništena jer su obje pristigle ponude premašile taj iznos. Nedugo zatim raspisan je zato drugi natječaj, ovog puta “podebljan” za dodatnih četiri i pol milijuna kuna, a do prije poništenja natječaj je trebao trajati do 1. ožujka. 

Eurovision Song Contest 2021
ALBINA NIJE PROŠLA
'Nikad više ne gledam Euroviziju': Pogledajte burne reakcije hrvatskih tviteraša
Oporavilište za divlje životinje u Osijeku
Briga o okolišu
Upoznajte ljude koji se brinu o divljim životinjama svaki dan
  • Vito:

    Sad će biti jednostavnije. Nema više "gradonačelnikovog" dodatka od 10 %. Krepao glavni "izvođač" natječaja i donator poslova. Znači da će obnova moći proći i s oko 300.000 kuna s PDV-om. A izvođaći će biti sretni iveseli što će, napokon, ... prikaži još! moći objektino i optimalno davati ponude bez bojazni od "podizvođača" koje su do sinoć morali plaćati.