Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AKCIJA DUMOVCA

U akciji “Suživot sa psom” pratite socijalizaciju Siriusa i besplatno naučite kako odgojiti psa

storyeditor/2022-01-26/8a402f4e-ab16-4081-9113-4e8c2b306bd5.jfif
Azil Dumovec
28.01.2022.
u 08:00

Edukativna kampanja azila u Dumovcu.

Nakon potresa u Petrinji ostao je bez svog doma pa ga je ekipa iz Skloništa za nezbrinute životinje u Dumovcu zajedno s njegovom braćom uzela k sebi. U azilu je jednogodišnji Sirius proveo neko vrijeme sve dok ga nije udomila obitelj koja ga je, nažalost, vratila jer ga nije uspjela odgojiti pa je bio agresivan i nepredvidiv.

Budući da ga treba socijalizirati i naučiti živjeti s ljudima, ekipa iz azila pokrenula je akciju “Suživot sa psom – znanjem do odgovornosti” u sklopu koje će svake srijede na svojoj Facebook stranici objavljivati edukativne materijale uz koje ljudi mogu naučiti, na primjeru Siriusa, kako pravilno odgojiti ljubimca.

Usto će odabrati četvero dobitnika koji će pobliže imati priliku uključiti se u treninge, a javiti se za to mogu također preko Facebook stranice azila. – Želja da za novi život pripremimo psa koji nam se u Dumovec vratio nakon pola godine života s udomiteljima potaknula nas je na suradnju s Ivanom Kasalo, psihoterapeutkinjom u edukaciji i socijalizatoricom životinja koja stoji iza edukativne platforme “Pas po mjeri”.

Ona je prošle godine iz ljušture straha izvukla psa Franca, a sada za novi dom priprema Siriusa, koji je naše djelatnike i volontere dočekivao režanjem i pokušajima da ih napadne i ugrize. To ponašanje je neprihvatljivo za bilo kojeg psa, a pogotovo tako mladog koji tek uči pravila suživota s čovjekom – poručuju iz skloništa u Dumovcu. 

>> Pogledajte: Hus se oprostio od Akija: Kad je pjevao s tugom, svi smo tugovali, kad je pjevao sa srećom, svi smo bili sretni

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije