Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odbor za imenovanje naselja, ulica i trgova

Šetalište u Gajnicama nazvat će po Ankici Lepej, a prilaz dobiva i Ante Peterlić

Zagreb: Trg grada Passignano Sul Trasimeno u Gajnicama
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
06.10.2022.
u 16:26

Što se tiče kantautora i šansonijera Zvonka Špišića, dosad je predlagano i preimenovanje Dobojske ulice te parka Stara Trešnjevka ali ta će odluka morati još pričekati

Ankica Lepej dobiva šetalište, Ante Peterlić prilaz, a Zvonko Špišić na svoj će park još morati pričekati, odlučio je skupštinski Odbor za imenovanje naselja, ulica i trgova.

Dosad neimenovani prilaz koji vodi od Dubravkina puta do ljetne pozornice Tuškanac nazvat će se prema hrvatskom filmologu i enciklopedistu Anti Peterliću, kako je u ožujku predložilo Vijeće četvrti Gornji grad - Medveščak.

Prva hrvatska istaknuta zvizdačica Ankica Lepej svoje će šetalište pak dobiti u Gajnicama, kvartu u kojemu je provela veći dio života, i to uz banku u kojoj je radila. Tako će pješačka staza koja se proteže od raskrižja Čileanske i Ulice kerestinečkih žrtava do Sigetja biti preimenovana u Šetalište Ankice Lepej, i to prema prijedlogu Vijeća gradske četvrti Podsused - Vrapče.

05.05.2010. Antuna Soljana, Zagreb - Ankica Lepej, koja je u devedesetim ostala bez posla zbog odavanja bankarske tajne u stanu koji je dobila od grada.rPhoto: Patrik Macek/PIXSELL
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Što se tiče kantautora i šansonijera Zvonka Špišića, dosad je predlagano i preimenovanje Dobojske ulice te parka Stara Trešnjevka, ali i zelene površine na tamošnjem trgu.

– Raspravljali smo o prijedlogu Vijeća četvrti Trešnjevka - sjever i zaključili da je lokacija, park omeđen Zorkovačkom, Kostelskom i Mihovljanskom, upisana u katastar kao bazen i dvorište pa je to nužno izmijeniti u elaboratu. Ured za katastar pripremit će dokumentaciju, a u međuvremenu ćemo zatražiti i mišljenje Povjerenstva za standardizaciju geografskih imena – objasnila je predsjednica odbora Rada Borić. 

 

 

Komentara 2

Avatar Guy_Fawkes
Guy_Fawkes
23:30 06.10.2022.

Dakle, kad ideš nazvat šetalište po likuši koja je zbog odavanja bankarske tajne dobila zasluženi vritnjak......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije