Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Posjetite Zagreb Winter Classic i uživajte u natjecanju u mačevanju!

Zagreb Winter Classic
05.12.2018.
u 13:59

Svi su pozvani na mačevalački vikend, a ulaz je besplatan

Premijerno izdanje Zagreb Winter Classica, međunarodnog natjecanja u mačevanju, održat će se 8. i 9. prosinca u Osnovnoj školi Petar Zrinski (Krajiška ulica 9).

Početak turnira je u 9 sati, a ulaz je slobodan.

U subotu, 8. prosinca, na rasporedu su turniri u kojima sudjeluju seniori i kadeti. Službeno otvorenje otpočinje u 13:30 sati, a finale i polufinale u seniorskoj kategoriji odigrat će se između 14 i 15 sati.  U nedjelju, 9. prosinca, na natjecanju sudjeluju mlađe dobne kategorije.

Mačevalačko natjecanje Zagreb Winter Classic odvija se u organizaciji Mačevalačkog kluba Dubrava, osnovanog 2017. godine. Zagreb Winter Classic ugostit će brojne timove u juniorskim i seniorskim kategorijama, a ambicija je da natjecanje iz godine u godinu raste te da se s vremenom pozicionira kao značajno europsko i svjetsko natjecanje.

Postoje 3 oblika modernog mačevanja, odnosno 3 discipline – floret, sablja i mač, a na Zagreb Winter Classic natjecanju se snage odmjeravaju u floretu. Floret je disciplina u kojoj je važeća površina torzo, što obuhvaća područje do međunožja, leđa do linije kukova, kao i podbradak maske. Pogodak se u floretu ostvaruje isključivo ubodom, dakle samo vrhom oružja.

Dođite na Zagreb Winter Classic i uživajte u ljepotama mačevanja, jednog od devet sportova koji je na Olimpijskim igrama zastupljen od prvog izdanja u Ateni, 1896. godine!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije