Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
do 7. travnja

Od srijede obnova pruge od Glavnog kolodvora do Sv. Klare

glavni kolodvor (1)
Patrik Macek/PIXSELL
12.03.2013.
u 09:19

Vrijednost je radova 80 milijuna kuna, a nakon njihova završetka pruga će biti osposobljena za brzinu od 90 km/h

Nakon postavljanja novog signalno-sigurnosnog sustava na zagrebačkom Glavnom kolodvoru, u srijedu 13. ožujka u 8 sati počinju pripremni radovi na obnovi 6,5 km duge dionice od Glavnog do kolodvora Zagreb Klara na pruzi Zagreb GK – Sisak – Novska, a 18. ožujka počinje i sama obnova dionice koja će trajati do 7. travnja.

Vrijednost je radova 80 milijuna kuna, a nakon završetka pruga će biti osposobljena za brzinu od 90 km/h, obavijestili su iz Hrvatskih željeznica.

Vlakovi će u razdoblju od 13. do 17. ožujka 2013. od 8 do 14 sati, te neprekidno od 18. ožujka u 8 sati do 7. travnja u 18  sati putovati preko kolodvora Resnik. 

Putnici koji koriste stajalište Odra i kolodvor Zagreb Klara prevozit će se autobusima u kojima će vrijediti HŽ-ove karte za vlak, a prometovat će od željezničkog kolodvora Velika Gorica (zaustavljanje na platou nasuprot kolodvorske zgrade) preko stajališta Odra (zaustavljanje na ugibalištu na glavnoj cesti) do kolodvora Zagreb Klara (zaustavljanje ispred kolodvorske zgrade) i obratno.

Putnici koji imaju mjesečnu, višemjesečnu ili godišnju pretplatnu kartu, a koji tijekom radova neće koristiti željeznički prijevoz, na blagajnama trebaju ovjeriti svoje karte kako bi im HŽ Putnički prijevoz vratio novac za neiskorištena putovanja od dana ovjere.

U prvom tjednu (od 13. do 17. ožujka) tijekom noći izvodit će se radovi na antikorozivnoj zaštiti stupova kontaktne mreže, a tijekom dana (u razdoblju od 8.00 do 14.00 sati) pripremni radovi na dionici. U razdoblju remonta, dakle od 18. ožujka u 8.00 sati do 7. travnja u 18.00 sati, strojno će se mijenjati tampon pruge, radit će se na strojnom reguliranju kolosijeka te nastaviti radovi na antikorozivnoj zaštiti stupova kontaktne mreže.

 S obzirom na to da spomenuta dionica velikim dijelom prolazi kroz naseljeno područje Grada Zagreba, a tijekom rada građevinska i pružna mehanizacija uzduž pruge stvarat će buku, Uprava HŽ Infrastrukture moli stanovnike za razumijevanje. Također, ispričavamo se putnicima zbog eventualnih poteškoća na putovanjima zbog posebne regulacije prometa u razdoblju remonta, stoji u priopćenju. 

 

Komentara 2

DU
Deleted user
09:34 12.03.2013.

Cak za 90 km/h? Pa to je gotovo brzina svjetlosti!!! Ha, ha, ha, ha, Koja je to glupost: ulagati u nesto sto ce nakon rekonstrukcije biti jednako tako zastarjelo kao i prije nje!!!

LI
LILLIT
14:05 12.03.2013.

Bravo decki. Samo vi delajte!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije