Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novo ljetno kino

Na ljetnoj žezi film uz jezero pravo je osvježenje, ali žele još zabave

Bundek kino (1)
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
1/5
07.08.2011.
u 14:12

Gledatelji mogu utjecati na to što će se prikazivati, a kino je otvoreno sve do 26. kolovoza

Ljetna kina zasigurno će obilježiti ljeto 2011. u Zagrebu, jer osim onog na Gradecu tu su i tri filmska platna na jezeru Bundek. I Ljetno kino Bundek besplatno prikazuje filmove, i to čak tri u večeri prema djelomičnom izboru posjetitelja. Projekcije su svakog vikenda do 26. kolovoza od 21 sat.

Kino je na Bundek privuklo čak i one koji, zapravo, nisu došli radi filma, ali jesu radi zabave. U gradu se, kažu, ionako gotovo ništa drugo ne događa.

Zamjena za izlazak

- Možda bacimo pogled na film, ne znam ni što se prikazuje, ali došli smo na piće – kazao je 42-godišnji Tomislav, u društvu supruge te prijatelja, također bračnog para, svi  ležerno “skockani” za ljetni izlazak u gradu.

Od tri kina u subotu navečer najviše je posjetitelja, dakako, imao film – na engleskom jeziku. Nije da su gledališta francuskog “Ruske lutkice” i hongkonškog “Prognani” bila prazna, baš suprotno, ali nisu bila ispunjena u toj mjeri.

Organizator je takvo što i naslutio pa se tako “Srce pobjednika” prikazivalo na pozornici na vodi koja može primiti i 2500 posjetitelja.
- Taj je najglasniji... – komentirao je 27-godišnji Vlatko u kinu preko puta gdje se prikazivao “Prognani”, nezadovoljan što zvuk drugog filma odzvanja preko jezera.

Nije, dodao je, znao koji bi film gledao, ali, priznaje, na ljetnom kinu Bundek očekivao je “Transformense” ili neki sličan holivudski blockbuster. No, dobro je i ovo, kaže, jer ipak je riječ o besplatnim projekcijama.

Svoj je godišnji odmor već “odradio”, a odlazak u ljetno kino dobra je zamjena za večernji izlazak.

- Trebalo bi ovdje prikazivati hrvatske filmove, to bih baš gledao – zaključio je.

Žele nastavak

U gledalištima je bilo samaca, parova, čitavih društava, djece, beba, umirovljenika i mladih, a svima je isto što su nakon projekcija očekivali daljnu zabavu. No, zaštitari i ostali djelatnici ljetnog kina počeli su skupljati fotelje na napuhavanje još dok je trajala odjavna špica filma, a najveće je razočarenje bilo – zatvaranje “cornera” s pićem. Neki su gledatelji još ostajali sjediti na drvenim klupama kod kina da dovrše piće, ali Bundek je ubrzo postao prazan...

Ljetno kino Bundek inače organiziraju Holdingova Podružnica za upravljanje športskim objektima, 24 sata, Soundset te Zaba, dm i Karlovačka pivovara.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Kairosa
Kairosa
18:49 07.08.2011.

Za razliku od Bundeka,na Gradecu se može pit i poslije filma

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije