Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SIREVI, PIVA, SLASTICE

Kod njih je Advent u narančastom uz vrhunske delicije iz Nizozemske

Dutchie, dućan sa nizozemskim proizvodima
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/6
07.12.2018.
u 09:01

Ne treba sumnjati da će za nizozemske delicije biti interesa.

Advent u Zagrebu može biti i narančaste boje. Jer danas se u hrvatskoj metropoli otvara Orange World, trgovina s nizozemskim proizvodima koju pokreću Robert Csöngei i Anja Jugović.

– Shvatili smo da se nigdje u Zagrebu, a nismo čuli ni drugdje u Hrvatskoj, mogu nabaviti nizozemski sirevi, umaci ili piva. A sigurni smo da će Hrvati jako brzo prihvatiti njihove bogate okuse – kaže Robert, koji je rođeni Amsterdamac. No, majka mu je Hrvatica, otac Mađar, a upoznali su se u živopisnom nizozemskom gradu i ondje ostali živjeti. Izvrsno govori hrvatski, ne samo zbog majke, nego i zbog činjenice da je u Zagreb došao u razmjeni studenata Erasmus, pa tako i upoznao Anju. Vratio se ovamo i ostao, a sada se, nakon rada u nekim velikim tvrtkama, odlučio za poduzetništvo. Pokreće ga iz izložbenog prostora u Ogrizovićevoj ulici, gdje se nizozemski proizvodi mogu razgledati, kušati i odabrati, a potom stižu na kućnu adresu.

Dutchie, dućan sa nizozemskim proizvodima
1/6

– Kako je riječ o proizvodima koji traže posebnu brigu, procijenili smo da je webshop na adresi www.orangeworld.hr najbolje rješenje, a i tako su dostupni u cijeloj Hrvatskoj. Ne nudimo ništa o čemu i sami ne znamo puno, želimo kupcu dati najbolju moguću informaciju o svakom proizvodu – kaže Anja.

Ne treba sumnjati da će za nizozemske delicije biti interesa. Odličan je mladi kozji sir, kao i ostali koji dolaze iz amsterdamske sirane Henri Willig, a mnogi će cijeniti, primjerice, goudu sa zelenim pesto začinom ili, vole li što pikantnije, s čili paprikom. Svi su punog okusa i doista ukusni, a nudi se i izbor pribora za sir poput okruglog strugača, delft noža ili simpatične klompe s vilicama za sir.

Sjajno sa sirevima pašu umaci od brusnice, senfa i kopra ili smokve, a prava su poslastica tradicionalni stroopvafli s nizozemskim sirupom, maslacem i bourbon vanilijom. Što se piva tiče, nude se ona renomiranih nizozemskih pivovara De Molen, Frankendael i Jopen

Testirali smo gastronomsku ponudu zagrebačkog Adventa

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije