Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
putnici bijesni

Kako je ovo moguće? Centar Zagreba bez tramvaja danima, a ZET zaboravio jednu očitu stvar

Zagreb: Zbog požara u Frankopanskoj tramvajski promet je obustavljen
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
30.12.2022.
u 22:46

Na ovu činjenicu ukazali su nam u više navrata čitatelji koji su se obratili ZET-ovoj službi za korisnike iz koje su, tvrdi nam čitateljica, kazali kako "nemaju ni buseva ni ljudi".

Kvar kakav ne pamtimo u posljednje vrijeme dogodio se u Zagrebačkom električnom tramvaju. Od četvrtka ujutro jedno od najfrekventnijih tramvajskih i prometnih čvorišta, Glavni kolodvor ostao je bez tramvaja. Iz ZET-a je u više od 36 sati od objave kvara stiglo mininalno informacija. Poznato je samo da je u pitanju kvar "elektroenergetskog kabela koji opskrbljuje tramvajsku mrežu električnom energijom" i to je to.

Koliko će radovi potrajati? Što je prouzrokovalo kvar? Sve su to nepoznanice u ovom slučaju. Poznato je i kako je u ovoj situaciji uvedena posebna regulacija prometa te čak sedam tramvajskih linija prometuje obilazno. No, ZET je i prilikom kreiranja posebne prometne regulacije, čini se, učinio propust i zaboravio povezati dva najveća kolodvora - autobusni i željeznički (Glavni).

Na ovu činjenicu ukazali su nam u više navrata čitatelji koji su se obratili ZET-ovoj službi za korisnike iz koje su, tvrdi nam čitateljica, kazali kako "nemaju ni buseva ni ljudi".

- Kako je to moguće? - pita se čitateljica sugerirajući kako su se uvijek do sada u ovakvim situacijama uključivali zamjenski autobusi kao supstitucija u prijevozu.

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Inače, udaljenost između ova dva kolodvora iznosi oko kilometar i pol.

- Nevjerojatno da su u glavnom gradu, kraj toliko putnika, ostavili ne povezan Autobusni i Glavni kolodvor. Očito nečijom nemarom. Pa što nisu unajmili neke privatne za ovakav hitan slučaj? - pita se čitateljica.

O izvanrednoj prometnoj regulaciji pitali smo i ZET, a odgovor ćemo objaviti po primitku.

Pogleda li se objavljena prometna regulacija, putnicima i turistima koji dolaze na Advent alternativa je korištenje linija 4 i 5 koje prolaze pored Autobusnog kolodvora i voze Ulicom grada Vukovara do Lisinskog, odakle do Glavnog kolodvora treba hodati nekoliko stotina metara ili predsjedati na autobus.

>> Imate li neku priču ili problem u Zagrebu koji vas muči? Javite nam se na gradska@vecernji.net

 

 

Ključne riječi

Komentara 18

Avatar antikomunist2
antikomunist2
22:55 30.12.2022.

Možemo! Nemožete! Dokazano ne možete!

UD
Udbaš
07:07 31.12.2022.

Dakle, predviđanja su bila da će lijevi aktivisti voditi grad na takav način da će Zagrepčani brzo požaliti svoj izbor. Stvarnost je takva da su toliko loši da počinjem žaliti Zagrepčane bez obzira što su si ih sami izabrali...

LA
larala
00:46 31.12.2022.

Bravo za sve one koji su dali glas ovima trutovima koji uništavaju grad. Zet, čistoća...što god da pogledaš vidiš samo kaos.... Toliko su pljuvali po Bandiću a, nisu mu po sposobnosti ni do gležnja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije