Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sveta Nedjelja

Imamo višak u blagajni i sve ide u nove projekte

Dario Zurovec
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/3
17.02.2018.
u 06:55

Investitori rado dolaze u grad zbog pruženih mogućnosti.

Projekt za projektom i onda još malo projekata. Tako prvih pola godine svog mandata opisuje Dario Zurovec, mladi gradonačelnik Svete Nedelje. Nakon više od dva desetljeća vladavine HDZ-a neovisni informatičar po struci osvojio je lani izbore te odmah krenuo s razvojem svoga grada.

– U Svetoj Nedelji je prednost što Grad nije zadužen, dapače, imamo višak u blagajni. No to opet znači da se dugo nije trošilo i da se projekti nisu realizirali – kaže Zurovec te dodaje kako je zato sada važno dobro rasporediti sredstva i dobro osmisliti projekte.

Kao jedan od ključnih elemenata napretka Svete Nedelje ističe dovršetak kanalizacijske mreže bez koje i dalje živi pola grada.

– Zadnjih je nekoliko godina to potpuno stagniralo što je nedopustivo. Ljudi moraju imati kanalizaciju i mi smo se odmah bacili na posao. To je veliki projekt i ne može biti gotov od danas do sutra, no u Svetoj Nedelji definitivno će se kopati idućih četiri do osam godina – ističe Zurovec i dodaje kako je još jedan ambiciozni plan na njegovu popisu rekonstrukcija centra grada.

Dario Zurovec
1/6

Uzor će im biti Zagreb pa će se tako uz obnovljeni središnji trg urediti i nova tržnica, napravit će se parkiralište, šetnica... Novi turistički centar već je dovršen, a plan u povojima je da grad dobije i bazene.

Planira se urediti i ulaz u grad, i to velikim rotorom.

– Velika prednost Svete Nedelje je pozitivan geostrateški položaj. Nalazimo se uz autocestu, svega 10-ak minuta udaljeni od zapada Zagreba. To privlači investitore – kaže Zurovec i dodaje kako zbog rasta grada najviše treba misliti na njegove najmlađe stanovnike.

Tako je već potpisan 10 milijuna kuna vrijedan sporazum o energetskoj obnovi Osnovne škole Sveta Nedelja te njezina područnog objekta u Kerestincu, a projekt će se sufinancirati i sredstvima EU. Ako ishođenje papira prođe po planu, kroz dvije bi se godine trebala početi graditi nova osnovna škola u Strmcu, a traži se i lokacija za novi vrtić koji bi trebao biti smješten u blizini Osnovne škole Vladimira Deščaka.

– Osim velikih projekta, na svakom koraku brinemo se o sitnicama koje su važne ljudima pa smo tako nakon 25 godina obnovili stepenice koje vode u ambulantu – zaključuje.

Projekti

1. Dobar dio Svete Nedelje još uvijek nema kanalizaciju pa je Zurovcu to primarni problem koji želi riješiti. Predviđa da će se kopati idućih četiri do osam godina.

2. Već je potpisan 10 milijuna kuna vrijedan sporazum o energetskoj obnovi Osnovne škole Sveta Nedelja te njezina područnog objekta u Kerestincu.

3. U planu je rekonstrukcija centra grada. Uzor će im biti Zagreb, pa će se tako uz obnovljeni središnji trg urediti tržnica, napravit će se parkiralište, šetnica...

4. Ako ishođenje papira prođe po planu, kroz dvije godine trebala bi se početi graditi škola u Strmcu, a traži se i lokacija za novi vrtić u blizini OŠ Vladimira Deščaka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije