Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koncert za život

Filharmonija i Bebek za Zakladu Ane Rukavine

koncert
Petar Glebov/PIXSELL
Autor
Mateja Šobak/VLM
14.03.2012.
u 09:00

Osim donacije za proširenje Registra darivatelja koštane srži, prihod je namijenjen stipendiranju hematologa

Koncert za život, koji već peti put tradicionalno organizira Zagrebačka filharmonija u povodu rođendana Ane Rukavine te u sjećanje na maestra Vjekoslava Šuteja, održat će se u utorak, 27. ožujka u 20 sati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Ulaganje u medicinu

Ono što ovogodišnji koncert razlikuje od dosadašnjih jest to što će prihod od prodaje ulaznica, osim za proširenje Registra dobrovoljnih darivatelja koštane srži i matičnih stanica, ići i za stipendiranje mladih hrvatskih hematologa. Naime, Zaklada Ana Rukavina od ove je godine krenula u novom smjeru, smjeru ulaganja u razvoj medicine na području hematologije, znanosti koja se bavi proučavanjem krvi.

– Stipendije, koje će trajati 3, 6 ili 12 mjeseci, ovisno o predloženom programu i zadatku, namijenjene su stručnom i znanstvenom usavršavanju u inozemstvu, a stipendiste će birati Stručno vijeće koje će činiti pet članova, istaknutih stručnjaka iz područja hematologije, temeljem javnog natječaja – poručuju iz Zaklade te dodaju kako se očekuje da će se mladi stručnjaci, nakon isteka stipendije, vratiti u Hrvatsku te prenijeti znanja i metode koje se zasad ne primjenjuju u Hrvatskoj u liječenju leukemije i limfoma. Još je jedna novost vezana uz samu temu koncerta – ove je godine to “Rock Classic”. Filharmonijom će na dan koncerta ravnati maestro Alan Bjelinski, koji obećava “stari rock u klasičnoj izvedbi”.

Legendarni klasici

– U programu će uživati svi koji žele čuti dobar zvuk nekog prošlog vremena. Filharmonija će izvesti rock-klasike legendarnih grupa poput Beatlesa, Queena, a posebni gost večeri bit će Željko Bebek, koji će otpjevati tri poznate pjesme Bijelog dugmeta – najavljuje Bjelinski te dodaje kako mu je drago što je upravo njemu ove godine pripala čast da ravna Koncertom za život.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije