Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernjakova biciklijada

Donosimo 3 razloga zašto promijeniti životne navike i početi biciklirati

Večernjakova biciklijada
Foto: Shutterstock
1/4
04.06.2021.
u 13:14

Uzmite svoj startni broj jer Večernjakova biciklijada se vraća. Pridružite nam se 12. lipnja na Bundeku.

Još uvijek tražite razlog zašto biste nam se pridružili na najzabavnijoj biciklijadi u gradu? Iako već svi znamo koje su dobre strane bicikliranja, valja se još jednom prisjetiti i potaknuti sve na zdravije životne navike, ali i ekološku učinkovitost. Kako kažu, ponavljanje je majka znanja.

Večernjak je još davne 1978. pokrenuo tradiciju vožnje na dva kotača s jednostavnim ciljem, željeli smo potaknuti čitatelja na tjelesnu aktivnost te promovirati zdravi način života i ekološki odgovorno ponašanje. Već više od 40 godina na jedan dan sklanjamo automobile s cesta i slavimo ljepotu bicikliranja.

Ako vas još uvijek nismo uspjeli ohrabriti da se prijavite, u nastavku donosimo tri razloga zašto biste nam se trebali pridružiti.

Foto: Goran Stanzl/Pixsell

Zabava i avantura

Osim što je to izvrstan način kretanja, vožnja biciklom je i zabavna. Sjećate li se osjećaja slobode dok ste kao dijete vozili bicikl? Možete se ponovno tako osjećati krenete li u avanturu u svom susjedstvu.

Mentalno zdravlje

Vožnja biciklom i tjelesna aktivnost poboljšavaju i vaše mentalno zdravlje. Neke od blagodati vožnje biciklom uključuju:

  • smanjivanje razine stresa i anksioznosti
  • oslobađanje hormona zbog kojih se osjećate sretno
  • smanjen rizik od depresije
  • bolji san
  • poticanje kreativnosti i produktivnosti.

Prednosti za okoliš

U vožnji biciklom koristi se minimalno fosilnih goriva, stoga taj način prijevoza neće prouzročiti zagađenje. Bicikli smanjuju potrebu za proizvodnjom, servisiranjem i odlaganjem automobila.

Foto: Goran Stanzl/Pixsell

Vožnja biciklom čuva kolnik i stambeni prostor, pružajući tako mogućnost da u urbanim područjima bude manje betona, a više zelenila.

Nadamo se da vas je ovaj mali podsjetnik uvjerio da nema potrebe za odgađanjem prijave i da ćete nam se konačno pridružiti na 39. Večernjakovoj biciklijadi.

Prijavite se putem našeg online obrasca u nastavku teksta i pedalirajmo skupa 12. 6. na Bundeku!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije