Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvartovska tribina

Dobili kanalizaciju, no nakon gradnje nastalo je klizište

Ulica Svete Barbare
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/3
31.01.2015.
u 19:14

Uvođenje vodovoda u Ulici svete Barbare obećano je još prije 48 godina

Za postavljanje vodovoda stanari Ulice svete Barbare kopali su sami, ističu, još 1967. godine. Vodu, međutim, još uvijek nemaju te se ona u njihovu ulicu doprema cisternama. Ne stvara im to velike probleme, govore, jer su na to navikli, ali ono što im smeta, kažu, jesu stalna obećanja da će vodovod konačno dobiti.

Svi imaju vodu osim njih

– Sve ulice oko nas imaju vodu, jedino smo mi ostali na cisternama. Obećavali su nam nekoliko godina zaredom da će postavljanje vodovoda početi, ali nikako da se to dogodi. Posljednji put rekli su nam da, budući da je ulica na brijegu, pritisak neće biti dovoljno jak da vodu dovede do ulice, ali kuće koje su na višem brijegu od našeg imaju vodu, tako da nam nije jasno takvo objašnjenje – rekao je Stjepan Svibovec i dodao kako i sve okolne ulice imaju vodovod.

Kanalizaciju stanovnici Ulice svete Barbare nisu imali do prošle godine. Iako im ona, kako kažu, uvelike olakšava odvodnju, njenom gradnjom duž ulice stvorio se još jedan problem – klizište.

– Zbog gradnje kanalizacijske mreže u Ulici svete Barbare, sve do Branovečke ceste, potpuno je uništen asfalt. Cesta se obnovila, međutim, napravili su nešto uži asfalt nego što je bio dotad pa se sad na ulici ne mogu mimoići dva automobila, a kanali za odvodnju, duboki od 50 do 70 centimetara, koje su kopali uz asfalt, aktivirali su mala klizišta duž ulice – govori Stjepan Svibovec, koji u Ulici svete Barbare živi svoj čitav život.

Još jedan problem kanala, kažu stanari, u tome je što nisu dovršeni, odnosno na jednom dijelu jednostavno prestaju i voda se tu zaustavlja te raste i prelijeva se na cestu.

– Zimi se ta voda redovito zamrzava, što cestu čini i opasnom. Čitava je cesta pod nagibom, a automobili se jedni drugima moraju micati budući da se ne mogu mimoići pa sve to dovodi do situacija koje bi mogle završiti i tragično – objasnili su stanari koji su, kažu, već upozoravali na probleme koji su nastali nakon gradnje kanalizacijske mreže. Kažu da su sve odrone prijavljivali komunalnom redaru, međutim uzalud.

– Kad se zemlja s klizišta pojavi na cesti, to se dođe očistiti, ali nitko ne želi reći da se pogriješilo pri postavljanju novog asfalta. Pa čak se i telefonski stupovi jedva drže, uskoro će i oni otklizati – upozoravaju stanari Ulice svete Barbare u Gornjoj Dubravi.

Gotov projekt cjevovoda

Za postavljanje vodovoda u Ulici svete Barbare prošle godine dogovorena je izrada projektne dokumentacije, objasnio je Dubravko Filipan, rukovoditelj službe razvoja Vodoopskrbe i odvodnje.

– Popisali smo lokacije za precrpnu stanicu i vodospremu, a po ugovaranju elaborata pronaći ćemo lokaciju. Što se tiče samog cjevovoda, projekt je napravljen – rekao je Dubravko Filipan.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije